fbpx
De ce un startup de internet prin sateliti isi declara falimentul

De ce un startup de internet prin sateliti isi declara falimentul

Startup-ul OneWeb – care de ani de zile urmarea un vis de miliarde de dolari de a oferi internet prin sateliti ieftin si rapid – a depus cerere de faliment vineri.

Acea companie a spus ca intentioneaza sa urmareasca o vanzare a activitatii sale pentru a maximiza potentialul startup-ului de internet. Activele OneWeb includ zeci de sateliti care au fost lansati pe orbita in ultimele luni pentru a construi o constelatie de peste 600 de sateliti cu care compania spera sa ofere acces la internet intregii planete.

CITESTE SI:  VIDEO: NASA dezvaluie primul clip video la rezolutie 4K filmat la bordul ISS

Din pacate, startup-ul nu a reusit sa gaseasca finantare din cauza coronavirusului Wuhan, asa ca si-a declarat falimentul, dar o forma de faliment care ii permite sa renasca din cenusa.

Visul startup-ului OneWeb de a oferi acces la internet prin sateliti are parte de piedici. Startup-ul a declarat ca intra in faliment dupa ce a incercat si a esuat sa obtina finantare din partea unor investitori.

Compania de internet spunea ca era aproape de a primi finantare, dar ca pandemia de coronavirus Wuhan a produs un impact financiar si turbulente care au afectat demersul.

CITESTE SI:  Contul de Instagram al Apple nu este ca contul obisnuit al unei companii

Forma de faliment pe care startup-ul a ales-o ii permite sa foloseasca mijloacele financiare ale debitorului pentru a vinde afacerea si a-si mentine activitatea existenta.

De asemenea, compania de internet prin sateliti a adus in discutie reducerea locurilor de munca cu referiri la “angajatii ramasi”, dar nu a dezvaluit cate persoane isi vor pierde locul de munca. Falimentul nu e sfarsitul pentru OneWeb.

CITESTE SI:  Mozilla renunta la smartphone-ul de 25 de dolari cu Firefox OS

Falimentul Chapter 11 e de obicei folosit pentru regrupare si pentru a primi o a doua incercare. Cu toate acestea, compania de internet prin sateliti este intr-o pozitie mai fragila decat a fost in urma cu cateva saptamani. A lansat pana acum zeci de sateliti, dar nu e clar cati vor mai fi lansati daca startup-ul nu gaseste un cumparator prea curand.