fbpx

De ce un programator poate pierde sute de milioane de dolari in Bitcoin

De ce un programator poate pierde sute de milioane de dolari in Bitcoin

Conform unei noi stiri, un programator poate pierde sute de milioane de dolari in moneda virtuala Bitcoin. Si nu pentru ca cineva i-ar fi furat acea suma. Motivul e o actiune din partea acelui programatorul care era menita sa-i securizeze suma.

Pe vremurile in care moneda virtuala Bitcoin nu costa cat costa astazi, persoanele care s-au implicat din timp in aceasta moneda virtuala au avut castiguri colosale.

Asta pentru ca, pe atunci, 1 Bitcoin era foarte ieftin, nu foarte scump cum e astazi. In urma cu cativa ani, programatorul Stefan Thomas a fost platit cu 7002 de jetoane Bitcoin pentru serviciile sale.

CITESTE SI:  Ce pret are smartphone-ul Motorola Moto Z4 cu suport 5G si camera de 48MP

Programatorul a incercat sa-si securizeze contul blocand suma sa pe un hard disk IronKey. Insa, din pacate pentru Stefan Thomas, acesta poate pierde sute de milioane de dolari, deoarece a pierdut parola pentru hard disk.

Vorbind pentru New York Times, programatorul a declarat ca initial isi scrisese parola pe o hartie, dar ca a pierdut acea hartie. Hard diskurile IronKey ofera de obicei utilizatorilor 10 incercari de introducere a parolei, inainte de a cripta datele pentru totdeauna.

CITESTE SI:  De ce Instagram a interzis sute de conturi recent

Intre timp, Stefan Thomas a epuizat 8 din cele 10 incercari. Nu este surprinzator faptul ca Stefan Thomas e foarte ingrijorat in acest moment. Pretul monedei virtuale Bitcoin a crescut de-a lungul anilor.

Cele 7002 de jetoane in moneda virtuala Bitcoin aflate in posesia programatorului ar costa in ziua de azi mai mult de 200 de milioane de dolari. Asta inseamna ca, in cazul in care pierde accesul la hard disk, Stefan Thomas ar pierde o suma imensa.

CITESTE SI:  Cum dovedeste Google ca cheile de securitate sunt cele mai sigure

Ce parere ai despre aceasta stire despre suma de sute de milioane de dolari in moneda virtuala Bitcoin a acelui programator? Crezi ca e un caz clasic in care incercarea unui om de a securiza ceva impiedica accesul chiar acelui om?

Facebook