fbpx
De ce un oras interzice trotinetele electrice

De ce un oras interzice trotinetele electrice

Serviciile care gestioneaza trotinetele electrice se extind in orasele mari din intreaga lume, iar Nashville din Tennessee, Statele Unite, a fost unul dintre ele. Cu toate acestea, orasul din Statele Unite a decis acum sa interzica aceste mijloace de transport pe doua roti.

Iar motivul e unul rezonabil. Faptul ca un individ a fost ucis. Primarul din Nashville, David Briley, a anuntat cele sapte companii care gestioneaza trotinetele electrice care opereaza in oras sa incheie proiectul pilot si sa interzica trotinetele pe strazile orasului.

CITESTE SI:  Departamentul de Justitie renunta la informatiile de la un site anti-Trump

Brady Gaulke, in varsta de 26 de ani, a fost ucis cand a fost lovit de un SUV cand calatorea cu o trotineta electrica. O ancheta a accidentului a scos la iveala faptul ca individul a avut o alcoolemie de doua ori peste limita legala si ca a fost responsabil pentru accident.

Martorii l-au vazut intorcand la stanga in mod necorespunzator in carosabil de pe trotuar, mergand in calea unei masini care se apropia.

CITESTE SI:  Tesla este acum cel mai valoros producator de masini din Statele Unite

Primarul orasului a scris anterior o scrisoare catre aceste companii, invocand ingrijorari cu privire la transportarea necorespunzatoare, incalcarea parcarilor si instruirea deficitara a celor care circula cu trotinetele electrice.

Acel primar a solicitat propuneri din partea companiilor pentru modificarea regulamentelor trotinetelor electrice pentru a elimina ingrijorarile in termen de o luna.

Desi a primit raspuns din partea acelor companii, unii cred ca modificarile propuse nu merg suficient de departe pentru a proteja siguranta locuitorilor si a vizitatorilor.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce aplicatie ii ajuta pe cei cu deficiente de vedere si cum

Primarul orasului a recomandat mai apoi celor de la Metro Council sa inceteze programul pilot si sa se se interzica trotinetele electrice. “Daca aceste dispozitive se vor intoarce in viitor, acest lucru se va intampla dupa un proces public, in termenii nostri, cu o supraveghere stricta a numerelor, sigurantei si accesibilitatii”, spune primarul orasului.