fbpx

De ce un oras foloseste dispozitive care deranjeaza auzul numai tinerilor

De ce un oras foloseste dispozitive care deranjeaza auzul numai tinerilor

Spectrul de frecvente ale sunetului este larg si, pe masura ce imbatranim, exista anumite frecvente pe care nu le mai putem auzi sau pe care nu le mai auzim ca atunci cand eram tineri.

Se pare ca pe acest lucru s-au bazat oficialii din orasul Philadelphia din Pennsylvania, Statele Unite, cand au decis sa instaleze in parcuri un dispozitiv denumit Mosquito care deranjeaza puternic auzul tinerilor.

Acest dispozitiv care deranjeaza auzul a fost proiectat pentru a emite un sunet foarte puternic la o frecventa foarte inalta pe care numai persoanele cu varste cuprinse intre 13 si 25 de ani o pot auzi.

CITESTE SI:  Unde li s-a interzis minorilor nevaccinati pentru rujeola sa intre in spatii publice

Acest sunet care deranjeaza auzul este redat in mod continuu de la ora 22:00 pana la ora 6 dimineata in parcurile din oras. Ideea din spatele instalarii acestor dispozitive este de a descuraja tinerii sa stea in parcurile din oras tarziu in noapte si, posibil, sa comita infractiuni precum vandalismul.

Cu toate acestea, se pare ca nu toata lumea este incantata de acest dispozitiv care deranjeaza auzul tinerilor, in prezent existant aproximativ 31 de astfel de dispozitive deranjante pentru auz in parcurile orasului american Philadelphia.

CITESTE SI:  De ce Nintendo nu vrea ca jucatorii sa cheltuie multi bani in jocurile sale mobile

Potrivit consilierei Helen Gym din Philadelphia, “Intr-un oras care incearca sa se ocupe de violenta exercitata cu armele si de spatiile sigure pentru tineri, cum sa indraznim sa venim cu idei care sunt finantate de banii contribuabililor si care indeparteaza tinerii de locurile care au fost create pentru ei?… Nu cred ca acest proiect va merge mai departe pana ce nu este analizat in mod deplin de public si pana ce nu vom acorda o atentie serioasa pentru a decide daca asa se pot cheltui banii nostri cel mai bine”.

CITESTE SI:  Asa isi mentine Amazon angajatii in siguranta fata de coronavirusul Wuhan

Unii au sustinut ca acest dispozitiv din oras care deranjeaza auzul tinerilor este, de asemenea, o forma de discriminare, pentru ca s-a sustinut ca si persoanele in varsta pot vandaliza. Iar aceste dispozitive care deranjeaza auzul din acel oras nu au niciun efect asupra lor.