fbpx

De ce un individ da in judecata Adobe din cauza unui bug

De ce un individ da in judecata Adobe din cauza unui bug

In trecut la inceputurile softurilor de productivitate, daca PC-ul sau softul se bloca, pierdeai toata munca. Cu toate acestea, in ziua de azi dezvoltatori de softuri au instrumente incorporate care efectueaza constant backup (copie de rezerva) datelor tale pentru a se asigura ca, daca se intampla ceva neasteptat, vei avea backup-ul cu care iti vei putea recupera munca.

De fapt, softul Premiere Pro al Adobe are un astfel de sistem de backup care memoreaza munca utilizatorului. Cu toate acestea, se pare ca un individ freelancer pe nume Dave Cooper sustine ca, din cauza unui bug software din Premiere Pro, ani de zile de munca s-au sters, asa ca da compania Adobe in judecata.

CITESTE SI:  Ce aplicatii au mai fost interzise pe Google Play Store

Una dintre caracteristicile lui Premiere Pro de la Adobe este “clean cache” care practic goleste memoria cache pentru a elibera spatiu de stocare. Memoria cache este de obicei folosita in timpul lucrului pentru a crea backup-uri proiectului, iar utilizatorii Premiere Pro au optiunea de a goli aceasta memorie dupa ce au terminat.

Cu toate acestea, potrivit individului care da in judecata Adobe, nu doar fisierele nefolositoare au fost sterse de Premiere Pro, ci si numeroase fisiere si date care nu erau parte din folderul Media Cache.

CITESTE SI:  Ce pedepse are acum Niantic pentru trisorii jocului Pokemon GO

Vorbind pentru publicatia Motherboard, David Deal – unul dintre avocatii care il reprezinta pe individ in darea in judecata impotriva Adobe, “Fisierele care au fost sterse de Premiere Pro includ atat clipurile video originale, cat si fisierele care erau rezultatul editarii sale. Ca artist vizual freelancer, tot ce esti si ce ai este munca ta. Daca nu iti ai munca, atunci nu te poti numi artist vizual”.

CITESTE SI:  VIDEO: Facebook construieste o lume 3D folosind fotografii si clipuri video

Individul estimeaza ca a pierdut aproximativ 100.000 de clipuri video in valoare de 250.000 de dolari din cauza bug-ului lui Premiere Pro. Compania Adobe data in judecata a recunoscut anterior bug-ul si a lansat rapid o solutie, dar nu inainte ca individul sa-si piarda toata munca.

Individul si avocatii sai au incercat sa ajunga la o intelegere pe cale amiabila cu Adobe inainte de a da compania in judecata din cauza bug-ului lui Premiere Pro, dar individul a fost respins de Adobe.