fbpx
De ce un furnizor de internet din Coreea de Sud aduce Netflix in instanta

De ce un furnizor de internet din Coreea de Sud aduce Netflix in instanta

Un furnizor de internet din Coreea de Sud s-a decis sa se razboiasca in instanta cu serviciul de streaming Netflix din Statele Unite, iar motivul poate fi considerat unul bizar de catre unii.

In acest moment, exista pe serviciul de streaming Netflix din Statele Unite un nou serial care se numeste “Squid Game”, un serial sud-coreean in care participantii joaca diverse joculete cu rezultate fatale, in speranta de a castiga sume de bani.

CITESTE SI:  De ce WarnerMedia inchide aplicatia HBO Go

Se pare ca serialul e unul cu un public imens, ceea ce a cauzat a crestere uriasa a traficului de internet, ceea ce la randul sau a determinat furnizorul de internet SK Broadband din Coreea de Sud sa faca o munca suplimentara de intretinere.

Din acest motiv, furnizorul de internet din Coreea de Sud a decis sa se razboiasca in instanta cu Netflix, pentru ca serviciul de streaming Netflix sa-i ofere niste bani pentru costurile intretinerii. Se pare ca aceasta ingrijorare e justificata.

CITESTE SI:  De ce UE doreste ca smartphone-urile sa nu vina cu aplicatii preinstalate

Asta pentru ca, conform cifrelor, traficul SK Broadband pe Netflix a crescut de 24 de ori in perioada mai 2018 – septembrie 2021.

1,2 trilioane de biti de date au fost procesate pe secunda. Si nu doar din cauza “Squid Game”, pentru ca si alte seriale ale serviciului de streaming au contribuit la aceasta crestere.

Conform instantelor, ar fi rezonabil ca platforma de streaming din Statele Unite sa ofere companiei SK Broadband din Coreea de Sud ceva in schimbul utilizarii retelei.

CITESTE SI:  De ce ASUS s-ar putea sa nu mai lanseze nicio tableta

Potrivit Netflix, serviciul de streaming va analiza solicitarea si va purta un dialog cu furnizorul de internet din Coreea de Sud pentru a se asigura ca clientii nu sunt afectati. Ce parere ai despre asta? Crezi ca e rezonabil ca Netflix sa fie obligata sa ofere bani unui furnizor de internet?