De ce un computer de pe SSI s-ar fi defectat

De ce un computer de pe SSI s-ar fi defectat

Agentia spatiala Roscosmos a Rusiei spune ca pe SSI exista o problema, dar nu una care pune in pericol echipajul de pe Statia Spatiala Internationala care orbiteaza in jurul Pamantului. Roscosmos a declarat marti ca unul dintre cele trei computere din modulul rusesc de pe Statia Spatiala Internationala s-a defectat.

Un computer de la SSI (Statia Spatiala Internationala) s-a defectat. Roscosmos – agentia spatiala a Rusiei – a confirmat ca unul dintre computerele de pe SSI s-a defectat din cauza unei erori.

Agentia Roscosmos a confirmat de asemenea ca aceasta defectare nu reprezinta un risc pentru echipajul care se afla in prezent la bordul SSI. Roscosmos a confirmat ca unul dintre cele trei computere din modulul rusesc al SSI s-a defectat.

CITESTE SI:  In 2017, tweet-urile sunt declaratii prezidentiale oficiale. Cel putin, pentru Donald Trump

Controlorii din Rusia intentioneaza sa reporneasca computerul azi. Echipajul care consta in Serena Aunon-Chancellor de la NASA, rusul Sergei Prokopyev si germanul Alexander Gerst nu sunt expusi riscului cu aceasta defectiune a computerului.

Asta pentru ca Roscosmos spune ca celelalte doua computere care nu sunt defectate pot mentine complet functionarea SSI. Un nou echipaj trebuia sa fie lansat luna trecuta, dar astronautul NASA Nick Hague si cosmonautul Roscosmos Alexei Ovchinin au aterizat in siguranta dupa ce racheta ruseasca a esuat la doua minute dupa ce a decolat pe data de 11 octombrie.

CITESTE SI:  YouTube are un mod intunecat ascuns pe care il poti activa

Statia Spatiala Internationala a functionat timp de peste doua decenii, iar zilele sale ii sunt acum numarate. S-a hotarat sa fie scoasa din uz pana in 2024 si nu este clar daca va exista un alt efort global la aceasta scara pentru a infiinta un nou laborator orbital in spatiu.

China isi dezvolta propria statie spatiala si probabil va fi singura tara care va avea un laborator in spatiu, dupa ce SSI este scoasa din uz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *