fbpx

De ce UE intensifica munca la zborul spatial

De ce UE intensifica munca la zborul spatial

Conform unei noi stiri, UE intensifica munca la zborul spatial prin rachete, iar motivul acestui lucru a fost dezvaluit de directorul spatial Thierry Breton care a oferit un interviu pentru publicatia Reuters. Unele lucruri pe care Uniunea Europeana le-a programat pentru mai tarziu au fost devansate.

Cursa aerospatiala cu rachete se inteteste, iar UE e constienta ca trebuie sa tina pasul. Directorul Thierry Breton a declarat pentru Reuters intr-un interviu ca UE isi intensifica munca in functie de progresele realizate de companii aerospatiale private precum SpaceX, precum si de succesele Chinei cu ale sale rachete.

CITESTE SI:  Ce taxa pe zboruri care va creste preturile biletelor va impune Franta

UE devanseaza lansarea satelitiilor sai de navigatie Galileo cu 3 ani – pana in 2024 – si isi va folosi bugetul pentru prima data pentru a sustine rachete reutilizabile si alte tehnologii noi de lansare pentru zborul spatial.

De asemenea, Uniunea Europeana a format un acord de 1 miliard de euro cu Arianespace pentru a stimula inovatia rachetelor si va propune un fond european de 1 miliard de euro si competitii pentru promovarea startup-urilor de zbor spatial.

CITESTE SI:  Aplicatia WeChat din China se lauda cu un numar urias de conturi in intreaga lume

Breton spera, de asemenea, sa lanseze o retea europeana de banda larga prin sateliti, dar si un sistem pentru a evita coliziunile cu satelitii si cu alte elemente aflate pe orbita.

Pot exista motive intemeiate pentru aceasta intensificare a muncii la zborul spatial. UE a depus eforturi pentru independenta sa de sistemele altor tari, ceea ce este dificil cu rachetele lente si non-reutilizabile si cu dependenta de satelitii GPS ai Statelor Unite.

CITESTE SI:  Ce alta tara europeana ar putea folosi echipamente de la Huawei pentru retelele sale 5G

Ramane de vazut daca UE va reusi cu zborul spatial. UE se confrunta inca cu coronavirusul Wuhan si nu exista nicio garantie ca zborul spatial va avea destul buget atunci cand alte lucruri vor necesita o atentie urgenta. Ce parere ai despre asta? Va reusi Uniunea Europeana sa fie pe masura rachetelor SpaceX si ale Chinei?