fbpx
De ce Twitter, Facebook si Instagram au eliminat un clip video de-al lui Donald Trump

De ce Twitter, Facebook si Instagram au eliminat un clip video de-al lui Donald Trump

Cateva retele sociale, Twitter, Facebook si Instagram, au eliminat un clip video de campanie pentru presedintele Donald Trump din Statele Unite. Motivul eliminarii filmuletului de pe Facebook, Instagram si Twitter nu are legatura cu faptul ca Donald Trump a declarat ceva controversat sau ca a instigat la vreo actiune injusta.

Twitter, Facebook si Instagram au eliminat un clip video de campanie pentru Donald Trump de pe platformele lor, dupa ce au primit reclamatii privind drepturile de autor, informeaza Reuters.

CITESTE SI:  Ce defect au unele iMac-uri ale companiei Apple din 2020

Clipul video de pe Facebook, Instagram si Twitter a prezentat imagini cu George Floyd din Minneapolis care si-a pierdut viata pe 25 mai, din cauza unui om al legii din Statele Unite. Un clip video al incidentului a iscat proteste la nivel national in Statele Unite fata de oameni legii.

Twitter a dezactivat clipul, in timp ce Facebook si Instagram au eliminat postarile care contin acest filmulet. Cand Donald Trump s-a opus eliminarii intr-un tweet, declarand acest lucru “ilegal”, CEO-ul Jack Dorsey al Twitter a raspuns: “Nu e ilegala eliminarea. Clipul video al lui Donald Trump a fost respins pentru ca am primit o reclamatie DMCA de la detinatorul drepturilor de autor”.

CITESTE SI:  Foxconn isi anunta planurile de a deschide o uzina de productie in Wisconsin, Statele Unite

Un purtator de cuvant al companiei Facebook – care detine Instagram – a declarat pentru Reuters ca a primit o reclamatie privind drepturile de autor in temeiul legii DMCA.

“Organizatiile care folosesc pe Instagram continut care nu le apartine trebuie sa aiba dreptul de a-l folosi”, a declarat purtatorul de cuvant. YouTube nu a eliminat o versiune a acelui filmulet de pe platforma sa, sustinand ca nu contine acel continut care a incalcat legile drepturilor de autor.

CITESTE SI:  Presedintele pentru smartphone-uri al HTC a demisionat

Sambata dimineata, versiunea pentru YouTube a clipului video al lui Donald Trump a avut aproape o jumatate de milion de vizualizari. Nu e clar cine a depus reclamatiile privind drepturile de autor.