fbpx

De ce Twitter a suspendat o multime de conturi

De ce Twitter a suspendat o multime de conturi

Compania Twitter din Statele Unite – care detine reteaua sociala cu acelasi nume – a suspendat in jur de 70 de conturi. Twitter a dezvaluit si ce motive a avut. Conturile suspendate erau susceptibile sa fie blocate de catre compania din Statele Unite.

Motivul e unul destul de clar: acestea postau tweet-uri similare in favoarea candidatului Mike Bloomberg la presedintia Statelor Unite. Conturile de Twitter suspendate au comis un abuz si au practicat spam.

CITESTE SI:  Foxconn incearca sa achizitioneze compania Belkin la un pret de 866 de milioane de dolari

Campania prezidentiala a lui Mike Bloomberg pentru presedintia Statelor Unite a fost foarte scurta fata de rivalii sai si, pana in prezent, mai vocala.

Cu un buget urias, Mike Bloomberg a platit pentru postari create de influenceri de social media, dar a platit si pentru reclame standard. Cu toate acestea, publicatia LA Times informeaza ca, vineri, Twitter a suspendat in jur de 70 de conturi ciudate pentru incalcarea regulilor privind abuzarea platformei si spamul.

Conform companiei Twitter din Statele Unite, aceasta nu a fost o interdictie care sa afecteze niste boti, ci a suspendat profilele care trimiteau mesaje identice pro-Bloomberg. Unul dintre tweet-uri este in felul urmator: “Un presedinte este nascut: Barbra Sreisand canta laude lui Mike. Verifica tweetul ei”.

CITESTE SI:  De ce OMS se alatura platformei TikTok

Desi unele interdictii ar putea fi permanente, alte conturi Twitter ar putea fi restaurate daca titularii lor trec printr-un proces de verificare. Conform publicatiei LAT, o importanta parte dintre conturile pro-Bloomberg suspendate au fost create doar in ultimele luni.

CITESTE SI:  Niantic ne ofera un indiciu conform caruia Pokemonii rari vor fi lansati in aceasta vara

Cu cateva zile in urma, publicatia Wall Street Journal din SUA a informat ca campania angaja “organizatori digitali adjuncti” care sa se ocupe de toate, de la serviciile bancare telefonice pana la postarile pe social media. Dar daca acestia vor sa-si pastreze conturile care au fost suspendate de Twitter, atunci ar trebui sa se indeparteze de aceste practici.