fbpx

De ce Twitch reduce preturile abonamentelor

De ce Twitch reduce preturile abonamentelor

Serviciul de streaming live Twitch (detinut de Amazon) va reduce preturile abonamentelor. Pretul anterior era de 5 dolari pe luna, indiferent de tara. Exista o justificare pentru reducerea preturilor.

Pretul abonamentului standard Twitch era de 5 dolari pe luna, indiferent de tara in care locuiesti. Dar acum compania considera ca acest lucru nu e neaparat cinstit pentru majoritatea tarilor din lume.

Serviciul de live streaming reduce tarifele pentru abonamente in majoritatea tarilor pentru a reflecta costurile de trai din acele tari.

CITESTE SI:  Tara in care Spotify a avut cea mai reusita lansare de pana in prezent

Reducerile de preturi vor avea loc mai intai pe 20 mai in Mexic (2,4 dolari pe luna) si Turcia (1,2 dolari pe luna), in timp ce unor tari din Africa, Asia, Europa, America Latina si Orientul Mijlociu li se vor reduce preturile in al treilea trimestru al anului 2021.

Compania Twitch detinuta de Amazon considera ca aceste reduceri vor stimula publicul sa-si finanteze creatorii preferati. Procentul de utilizatori activi cu abonamente in Asia si Europa se afla la aproximativ jumatate din ceea ce exista in America de Nord si este redus cu 80% in America Latina.

CITESTE SI:  Compania de moda care a produs un joc video

Twitch crede ca acest lucru ar putea duce la venituri mai reduse pentru unii streameri. Totusi, serviciul a dezvaluit ca va oferi stimulente pentru abonamentul de baza timp de 3 luni calendaristice.

CITESTE SI:  Ce pret are prima placa de surf a Tesla

Streamerii care isi depasesc mediile in perioada relevanta vor avea dreptul la stimulente mai consistente si vor fi inca eligibili pentru stimulente de la Twitch daca numerele lor scad mai tarziu.

Aceste stimulente/subventii nu vor fi ieftine pentru Twitch. In mod normal, compania va acoperi 50% din taxa de abonament, deci probabil ca va pierde bani in unele tari pana la finalizarea tranzitiei.