fbpx
De ce Turcia ar putea amenda Google

De ce Turcia ar putea amenda Google

Compania Google din SUA ar putea fi amendata in Turcia, conform unei noi stiri. Amenda e de circa 25,6 milioane de dolari. Pe langa faptul ca cel mai probabil va fi amendata in Turcia, compania din Statele Unite va trebui si sa modifice un anumit program.

Google se confrunta cu o noua amenda pe motiv ca ar fi abuzat de influenta publicitara in motorul de cautare, desi amenda in cauza nu are magnitudinea implicatiilor actiunilor companiei.

CITESTE SI:  Satelitul rusesc Cosmos 2543. De ce SUA acuza Rusia

Arab News informeaza ca Consiliul pentru Concurenta din Turcia a acordat companiei sase luni la dispozitie pentru a-si modifica programul publicitar, dupa ce a stabilit ca compania a abuzat de pozitia sa online.

Anunturile sale text ar fi distorsionat rezultatele cautarii, retrogradand anumite companii in rezultate daca nu plateau bani catre Google. Compania se confrunta, de asemenea, cu o amenda echivalenta de 25,6 milioane de dolari ca parte a deciziei.

CITESTE SI:  Dojotech are locatie fizica?

Noua decizie vine la doi ani dupa ce Turcia a amendat compania din Statele Unite cu circa 12,7 milioane de dolari pentru ca ar fi favorizat unii agenti de publicitate.

Noua amenda este ceva banal pentru Google, companie care realizeaza profituri de miliarde de dolari in fiecare trimestru. Cu toate acestea, termenul de sase luni este o alta chestiune.

Daca hotararea din Turcia se mentine, Google se confrunta cu posibilitatea de a-si schimba programul publicitar, altfel risca interzicerea in Turcia, tara care are un control avansat asupra serviciilor de internet, inclusiv Google.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cand renunta Apple si Google la instrumentul pentru urmarirea contactilor

Este posibil ca va fi nevoita sa gaseasca un echilibru pentru a evita pierderea accesului la o tara cheie. Mai tarziu, un purtator de cuvant al Google a declarat pentru publicatia Engadget ca compania vinde reclame, nu rezultate ale cautarii, si ca va lucra constructiv cu autoritatile din Turcia.