fbpx

De ce Tumblr elimina milioane de postari

De ce Tumblr elimina milioane de postari

Tumblr este o platforma de bloguri cu milioane si milioane de postari pana in prezent. O noua stire releva faptul ca compania Tumblr are in plan sa elimine milioane de postari de pe platforma sa de bloguri. Aceasta companie si-a sustinut actiunile printr-o postare.

Tumblr a inceput o eliminare in masa menita sa elimine ura de pe blogurile suspendate de pe platforma sa. Compania sustine ca este in proces de a elimina 4,47 de milioane de postari care contin continut redistribuit din aproape o mie de bloguri legate de nazisti care au fost deja suspendate si eliminate.

CITESTE SI:  De ce Facebook nu mai e cel mai bun loc in care poti lucra

Tumblr a explicat ca majoritatea milioanelor de postari cu ura existente de pe site-ul sau web proveneau de la acele bloguri, ramanand drept “distribuiri” chiar si dupa ce blogurile au fost eliminate.

Si din moment ce “distribuirile” contineau rar tipul de discurs benefic, acestea nu au fost folosite drept exemple educationale de catre oamenii care formulau contraargumente contra discursului de ura.

CITESTE SI:  De ce YouTube a sters peste 1,6 milioane de canale de clipuri video

Tumblr a decis sa schimbe modul in care abordeaza lucrurile. In viitor, compania va evalua blogurile suspendate pentru ura si va decide daca eliminarea in masa a “distribuirilor” este cea mai potrivita actiune.

Compania a scris in postarea sa ca s-a consultat cu grupuri si cu experti inainte de a trece la aceasta decizie. Si avand in vedere ca unii vor sustine ca eliminarea este o forma de cenzurare a blogurilor, compania si-a sustinut actiunea de eliminare intr-o postare.

CITESTE SI:  Aceasta aplicatie se lanseaza in sfarsit dupa 11 ani pe iPhone

“Suntem si vom fi intotdeauna de partea dreptului la libera exprimare. Tumblr este un loc in care poti fi tu insuti si sa-ti exprimi parerile. Discursul de ura nu este favorabil. Cand discursul de ura trece neverificat, in cele din urma diminueaza vocile celor aduc amabilitate si lucruri valoroase societatii noastre. Acesta nu e tipul de Tumblr pe care ni-l dorim”.