fbpx

De ce TikTok ofera subtitrari automate pentru clipurile video

De ce TikTok ofera subtitrari automate pentru clipurile video

Cei care lucreaza la aplicatia TikTok au anuntat ca creatorii sai vor avea posibilitatea de a include subtitrari automate la clipurile lor video. Exista un motiv pentru aceasta decizie.

Creatorii TikTok vor putea in curand sa includa subtitrari automate la clipurile lor video, iar asta pentru ca aplicatia incearca sa-si sporeasca accesibilitatea.

Optiunea de a include subtitrari automate va aparea dupa ce un clip video a fost incarcat sau inregistrat. Conform TikTok, aceasta caracteristica va fi disponibila initial in engleza americana si in japoneza, dar va adauga suport si pentru alte limbi in urmatoarele luni.

CITESTE SI:  Cand declanseaza Apple Watch alerte false de cadere

Platforma adauga functia pentru ca clipurile video TikTok sa poata fi vizionate si de catre cei cu deficiente ale auzului. Cu toate acestea, conform TikTok, aceasta caracteristica este utila pentru oricine urmareste clipuri video atunci cand este un inconvenient pentru ei sa asculte partea audio.

CITESTE SI:  De ce a fost criticata YouTube din cauza unui clip video

Creatorii TikTok isi pot imbunatati subtitrarile automate dupa ce acestea au fost generate, iar utilizatorii le pot dezactiva prin intermediul unui buton de pe panoul de distribuire.

Pe masura ce transcrierea automata s-a imbunatatit de-a lungul anilor, serviciile au inclus aceasta caracteristica pentru ca continutul lor sa fie mai accesibil.

Luna trecuta, compania Google din Statele Unite a incorporat o astfel de caracteristica in Chrome, permitand generarea de subtitrari pentru sunetul redat prin browser.

CITESTE SI:  BMW: Cheile de masini ar putea fi inlocuite de aplicatii mobile

Caracteristica Live Caption a companiei Google este, de asemenea, disponibila ca functie la nivel de sistem pentru anumite dispozitive Android.

Si servicii de chat video precum Zoom pot genera subtitrari automate, in timpul apelurior, iar Instagram pare sa testeze o functie similara pentru clipurile sale video.