fbpx
De ce TikTok nu prezinta riscuri de securitate, potrivit directorului de securitate

De ce TikTok nu prezinta riscuri de securitate, potrivit directorului de securitate

Directorul de securitate al platformei TikTok sustine, in noile documente ale instantei, ca Departamentul de Comert al SUA a caracterizat gresit modul in care aplicatia stocheaza si securizeaza datele utilizatorilor, in timp ce compania isi reinnoieste contestarea interdictiei din partea administratiei Trump.

Roland Cloutier, directorul global de securitate al platformei, sustine ca Departamentul de Comert al SUA a precizat unele lucruri incorecte despre politicile si practicile de securitate a datelor ale companiei.

CITESTE SI:  Ce autonomie a bateriei are noua consola de jocuri Nintendo Switch

Cloutier sustine ca un mesaj din septembrie din partea Departamentului de Comert – care subliniaza ingrijorari de securitate cu privire la aplicatie – este inexact, departamentul afirmand ca TikTok nu este separat de versiunea chineza a aplicatiei – Douyin – sau de sistemele companiei ByteDance si ca “functionalitatea, inclusiv stocarea, managementul intern si algoritmii sunt inca partial impartasiti cu alte produse ByteDance”.

El sustine ca stiva de software care cuprinde TikTok e complet separata de stiva de software Douyin, ceea ce inseamna ca codul sursa al fiecarei aplicatii si datele utilizatorilor sunt pastrate separat.

CITESTE SI:  Google aduce criptare end-to-end in aceasta aplicatie

De asemenea, Cloutier sustine ca guvernul SUA a caracterizat gresit modul in care TikTok stocheaza datele utilizatorilor din SUA. Guvernul sustine ca platforma inchiriaza servere de la Alibaba Cloud pentru Singapore si de la China Unicom Americas (CUA) pentru SUA, ceea ce constituie riscuri de securitate.

CITESTE SI:  Aceasta placa grafica GeForce GTX 1080 Ti are incorporat un display LCD

Cloutier sustine ca CUA ofera spatiu in centrele de date – cladirea si electricitatea – pentru TikTok, dar nu ofera servere. ByteDance detine si opereaza toate serverele care sunt stocate in cladirea CUA, sustine acesta.

Cand platforma TikTok inchiriaza spatiu pe server de la alte companii, adauga directorul de securitate Cloutier, asta nu inseamna ca acele companii au acces la informatiile proprietare ale platformei.