fbpx

De ce Tesla isi cere banii inapoi de la furnizorii sai

De ce Tesla isi cere banii inapoi de la furnizorii sai

Cand o companie cere furnizorilor sai sa dea inapoi retroactiv niste bani, acesta este un semn ca ceva nu e in regula. Acest lucru este ceea ce ii ingrijoreaza pe analisti in legatura cu Tesla Inc., companie care a cerut furnizorilor sai sa returneze o parte din banii pe piesele pe care le-au livrat incepand cu anul 2016.

Multi au pus la indoiala pozitia financiara a companiei. CEO-ul companiei, Elon Musk, a recunoscut ca Model 3 este masina care va ajuta sau infunda compania.

CITESTE SI:  Ce schimbare a adus Facebook la autentificarea in doi pasi

Desi compania Tesla si-a indeplinit in sfarsit obiectivul de productie pentru masina Model 3, inca nu a generat profit. O noua stire dezvaluie ca compania isi cere banii inapoi de la furnizorii sai pentru a deveni profitabila.

Wall Street Journal informeaza ca compania a trimis mesaje catre furnizorii sai prin care solicita reduceri retroactive. Practic le cere sa dea bani inapoi din platile pe care le-a facut acelor furnizori incepand din 2016.

CITESTE SI:  Cum a fost arestat un hot cu ajutorul masinii pe care dorea s-o jefuiasca

Nu s-au mentionat date concrete, dar se spune ca compania Tesla a mentionat in mesaje ca este vorba despre o “suma semnificativa de bani”. Motivul pentru care a trimis acele mesaje? Compania vrea sa devina profitabila.

Mesajul a fost trimis de un manager global de aprovizionare de la Tesla. Solicitarea de returnare a banilor din mesaj a fost descrisa ca fiind esentiala pentru functionarea continua a companiei.

CITESTE SI:  Ce pret are noua boxa Bluetooth cu aspect vintage a Fender

Inapoierea banilor este chiar caracterizata ca fiind o investitie in viitorul companiei Tesla pentru a asigura o crestere pe termen lung atat pentru Tesla, cat si pentru furnizorii sai.

Tesla a confirmat autorului stirii ca intr-adevar doreste reduceri retroactive de la furnizorii sai pentru diferite proiecte. Compania adauga ca astfel de solicitari sunt un standard in negocieri. Ramane sa vedem cum vor evolua lucrurile.