fbpx

De ce tastaturile terte primesc acces complet pe iOS 13, desi nu ai oferit permisiunea

De ce tastaturile terte primesc acces complet pe iOS 13, desi nu ai oferit permisiunea

Compania Apple din Cupertino avertizeaza utilizatorii ca tastaturile terte din sistemul de operare iOS 13 ar putea primi acces complet pe iPhone, chiar daca nu ai oferit permisiunea.

Gigantul Apple din Cupertino a precizat ca aceasta anomalie are impact asupra tastaturilor terte care au abilitatea de a solicita permisiuni de acces complet.

De ceva vreme, sistemul de operare iOS a permis utilizatorilor sa instaleze tastaturi terte in cazul in care cea implicita nu era suficient de buna sau functionala pentru utilizatori.

CITESTE SI:  Asa ar putea arata caracteristica Facebook unsend de anulare a mesajelor

In cea mai mare parte, acestea sunt doar tastaturi, dar exista unele care necesita mai multe permisiuni decat altele. Utilizatorii acestui sistem de operare mobil au putut intotdeauna sa aleaga daca acorda sau nu aceste permisiuni, dar acum un bug din iOS 13 a eliminat aceasta optiune pentru utilizatori.

Intr-o stire de TechCrunch, aflam ca s-a descoperit ca exista un bug in iOS 13 care acorda tastaturilor terte acces complet, chiar daca nu le-ai acordat permisiuni.

CITESTE SI:  La ce ar lucra Apple pentru platforma Windows

Asta conform unui document de asistenta postat pe site-ul Apple in care compania din Cupertino a recunoscut bug-ul din sistemul de operare iOS 13 si in care a declarat ca un viitor patch il va repara.

Conform companiei Apple din Cupertino, “Tastaturile terte pot fi proiectate sa ruleze in intregime autonom, fara acces la serviciile externe, sau pot solicita acces complet pentru a oferi functii suplimentare prin accesul la retea. Apple a descoperit un bug in iOS 13 si iPadOS care poate oferi celor terte acces complet chiar daca nu nu ati oferit permisiunea”.

CITESTE SI:  Samsung ar fi de vina pentru pretul mare al lui iPhone 8

Dupa cum s-a spus, in mare parte aplicatiile tastatura terte sunt destul de simple, iar acest bug din sistemul de operare iOS 13 va afecta cel mai mult aplicatii precum Gboard sau SwiftKey, din cauza functionalitatii lor extinse.