De ce suportul Windows 7 pentru unele PC-uri cu Pentium 3 a fost oprit

De ce suportul Windows 7 pentru unele PC-uri cu Pentium 3 a fost oprit

In august 2000, acum aproape 18 ani in urma, Intel si-a prezentat cu mandrie cea mai noua familie de procesoare, Pentium 4. Acestea sunt acum eligibile pentru suportul Windows 7, dar procesoarele Pentium 3 ale Intel se pare ca nu sunt.

Microsoft a confirmat anterior ca Windows 7 nu va ajunge la sfarsitul vietii pana in 2020, ceea ce inseamna ca majoritatea utilizatorilor care continua sa foloseasca acest sistem de operare pe PC-urile lor au aproape doi ani la dispozitie inainte ca acestia sa fie nevoiti sa cumpere un sistem de operare mai nou.

Cu toate acestea, unii utilizatori cu PC-uri care au procesoare Intel Pentium 3 afla acum ca Microsoft pare sa renunte la suportul Windows 7 pentru PC-urile lor.

CITESTE SI:  VIDEO: Imaginea de fundal pentru Windows 10 a fost creata folosind lasere

Microsoft pare ca renunta la suportul Windows 7 pentru unele PC-uri propulsate de procesoare Pentium 3, deoarece cipul nu suporta tehnologia SSE2 care permite manevrarea de date multiple cu o singura instructiune.

Aceasta tehnologie este suportata de Pentium 4 si altele mai noi si se intampla ca acum sa fie o conditie prealabila pentru sistemele de operare Windows. Acest lucru a fost reperat initial in problemele cunoscute pentru patch-ul de securitate lunar al Windows 7 care a mentionat o eroare care apare pe PC-urile care nu suporta SSE2.

CITESTE SI:  O companie sustinuta de Samsung lanseaza prima camera purtabila 360 de grade din lume

Microsoft a afirmat initial ca va rezolva problema procesorului printr-un update viitor, dar si-a actualizat changelog-ul pentru a confirma ca utilizatorii trebuie sa-si actualizeze PC-urile cu un procesor care suporta SSE2.

Au trecut aproape doua decenii de la lansarea procesoarelor Pentium 3 si probabil ca acestea nu au reusit sa lucreze cu patch-urile de securitate pentru vulnerabilitatile Meltdown si Spectre.

Din cauza acestui lucru, probabil ca Microsoft a decis sa nu dezvolte o solutie si sa continue suportul, iar acest lucru inseamna ca acele PC-uri cu Windows 7 si cu Pentium 3 vor ramane fara patch-uri de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *