fbpx

De ce SUA sfatuiesc Canada sa evite Huawei si tehnologia sa 5G

De ce SUA sfatuiesc Canada sa evite Huawei si tehnologia sa 5G

Intr-o scrisoare adresata prim-ministrului Justin Trudeau din Canada, doi senatori din SUA sfatuiesc tara vecina sa nu se incurce cu tehnologie 5G chineza si cu gigantul de telecomunicatii Huawei, in procesul crearii unei retele mobile 5G in Canada.

Anul 2018 pentru Huawei nu a fost cel mai bun an. Compania a avut initial planuri de a se asocia oficial cu operatori din SUA pentru a-si lansa smartphone-urile.

Dar acele planuri au fost anulate in ultimul moment, avand in vedere ca parlamentarii americani au avertizat operatorii cu privire la o potentiala amenintare de securitate pe care ar putea s-o reprezinte Huawei, din cauza faptului ca compania este din China.

CITESTE SI:  Cati bani a pierdut LG in domeniul smartphone-urilor

Cu toate acestea, se pare ca nu numai ca SUA incearca sa-si reduca cat mai mult dependenta de tehnologia 5G a Huawei, pentru ca acum isi incurajeaza vecinii sa procedeze la fel.

O scrisoare scrisa de senatorii Mark Warner si Marco Rubio din SUA catre prim-ministrul din Canada, Justin Trudeau, indica faptul ca politicienii americani sfatuiesc Canada sa se tina departe de tehnologia 5G a companiei chineze.

CITESTE SI:  Ce provocare si-a stabilit CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, pentru 2019

Scrisoarea e in felul urmator, “Desi Canada are puternice masuri de protectie a telecomunicatiilor, avem ingrijorari serioase ca astfel de masuri de protectie sunt indecvate, avand in vedere ceea ce stiu SUA si alti aliati despre Huawei”.

Interesant este faptul ca SUA nu e singura tara care crede ca Huawei ar putea reprezenta o potentiala amenintare, avand in vedere ca, in Australia, se pare ca companiilor Huawei si ZTE li s-a interzis sa ofere tehnologie 5G in aceasta tara.

CITESTE SI:  Castile Google Pixel Buds 2. Pret si autonomie

Acestea fiind spuse, ramane de vazut daca Canada va urma sfatul SUA, dar avand in vedere ca ambele tari sunt aliati destul de apropiati, nu am fi surprinsi daca Canada il va urma.