fbpx

De ce SUA indeamna Europa sa nu foloseasca scanere de bagaje de la o companie chineza

De ce SUA indeamna Europa sa nu foloseasca scanere de bagaje de la o companie chineza

Noua stire releva faptul ca agentiile din SUA indeamna guvernele din Europa sa nu foloseasca in aeroporturile lor scanere de bagaje de la compania chineza Nuctech.

SUA au interzis pe aeroporturile lor scanerele de bagaje de la aceasta companie chineza inca de acum cativa ani in urma, iar SUA au dezvaluit si care a fost motivul.

Contracararea tehnologiei chineze de catre SUA pare sa se extinda la o alta categorie: scanerele de securitate pentru bagaje pe care le observi in mod normal in aeroporturi sau la trecerea frontierei.

CITESTE SI:  Cum sunt noile proiectoare The Premiere ale Samsung

Surse ale Wall Street Journal sustin ca Consiliul National de Securitate si alte agentii americane exercita presiuni asupra guvernelor din Europa, cum ar fi ale Germaniei, Greciei si Italiei, pentru a nu folosi scanere de bagaje de la Nuctech in aeroporturile lor, o companie de stat din China care are deja o influenta in Europa.

Oficialii din SUA sunt se pare ingrijorati ca oricare dispozitive conectate ar putea transmite date importante, cum ar fi informatiile despre pasageri si despre marfuri, catre China.

CITESTE SI:  Cui a oferit Apple multe smartphone-uri iPhone XR gratuite

La fel ca in cazul acuzatiilor impotriva Huawei, nu exista dovezi publice disponibile pentru trimiterea datelor Nuctech din Europa catre sistemele de supraveghere chineze.

Administratia de Securitate a Transporturilor din SUA a interzis in 2014 scanerele companiei chineze Nuchtech in aeroporturile americane in urma unei analize, desi raportul e clasificat.

Compania chineza Nuctech a infirmat acuzatiile SUA, sustinand ca datele de pe scanerele sale de bagaje apartin exclusiv clientilor sai si ca in niciun caz nu se adreseaza guvernului din China.

CITESTE SI:  Ce lacuna Facebook e exploatata de politicienii din lume

De asemenea, a respins afirmatiile conform carora detinea o cota de piata dominanta in domeniul scanarii de bagaje si marfuri in aeroporturi, dar si faptul ca a redus preturile sub cele normale pentru a elimina concurenta.

Europa a hotarat ca compania chineza e vinovata pentru reducerea neetica a preturilor scanerelor de bagaje pentru aeroporturi in 2010, dar Nuctech a construit intre timp o fabrica poloneza pentru a mentine costurile scazute.