fbpx

De ce SUA ar putea interzice principalul producator de cipuri din China

De ce SUA ar putea interzice principalul producator de cipuri din China

O noua stire releva faptul ca Departamentul Comertului din SUA ar putea interzice inca o companie din China, de aceasta data pe principalul producator chinez de cipuri. S-a dezvaluit motivul care ar putea duce la aceasta decizie.

Interzicerile comerciale ale SUA s-ar putea sa nu se limiteze doar asupra companiilor chinezesti precum Huawei si ZTE. Departamentul Apararii din SUA a confirmat pentru Wall Street Journal ca agentiile din SUA discuta daca sa adauge sau nu producatorul de procesoare Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC) din China pe lista de entitati pentru care Departamentul Comertului interzice comertul cu companiile americane.

CITESTE SI:  Cati bani le ofera Lyft oamenilor care renunta la masini pentru o luna

Fiind principalul producator prin contract de cipuri din China, SMIC ar putea pierde accesul la echipamentele americane pe care le foloseste pentru a produce si testa cipuri, daca va fi interzis.

Sursele publicatiei WSJ sustin ca exista ingrijorarea ca producatorul SMIC ar putea facilita infrastructura de aparare a Chinei. Contractorul american SOS International a emis recent un raport in care sustinea ca SMIC lucreaza cu o companie din China cu legaturi militare si ca cercetatorii universitari asociati cu armata chineza concep proiecte pentru utilizarea tehnologiei SMIC.

CITESTE SI:  Ce pret are SSD-ul de 8TB al Samsung

SMIC a respins presupusa legatura cu armata intr-o declaratie. Compania a insistat ca ofera cipuri si servicii exclusiv pentru utilizari civile si ca nu are niciun fel de legatura cu armata chineza.

CITESTE SI:  Ce pret are primul card microSD de 1TB al SanDisk

SOS a sustinut stirea si a mai sustinut ca producatorul de cipuri SMIC a fost “profund incorporat” in proiectele militare. Legaturile militare nu au fost stabilite concret si nu exista nicio garantie ca discutiile vor duce la interzicere. Totusi, daca SUA ar adauga producatorul de cipuri SMIC pe lista companiilor interzise, tensiunile dintre SUA si China s-ar putea intensifica.