fbpx
De ce Statele Unite vor sa limiteze investitiile chineze in companiile lor de tehnologie

De ce Statele Unite vor sa limiteze investitiile chineze in companiile lor de tehnologie

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite impune limite care ar impiedica companiile cu cel putin 25% proprietate chineza sa cumpere companii din Statele Unite cu “tehnologii importante din punct de vedere industrial”.

Companiile cu sediul in Statele Unite care au tehnologii semnificative din punct de vedere industrial ar putea in curand sa nu mai primeasca investitii chineze, doarece Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite vrea sa impiedice companiile care au proprietate chineza de cel putin 25% sa cumpere aceste firme.

CITESTE SI:  Cum ar putea crea cercetatorii roboti "vii"

Comentariile acestui oficial guvernamental anonim au fost preluate si de o stire de Wall Street Journal. Reuters informeaza ca Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite lucreaza la impiedicarea companiilor cu proprietate chineza de cel putin 25% sa cumpere alte companii cu sediul in Statele Unite care au tehnologii importante din punct de vedere industrial.

Inca nu exista o clarificare cu privire la ce anume presupune tehnologia importanta din punct de vedere industrial. Aceste restrictii de investitii au fost asteptate sa fie anuntate si este posibil ca pragul proprietatii chineze s-a modificat inainte de asta.

CITESTE SI:  De ce NASA ar putea folosi o racheta de la alta companie pentru misiunea pe Luna

Daca este aplicata, aceasta miscare va afecta planurile Chinei de a-si imbunatati capabilitatile in tehnologia avansata a informatiei, ingineria marina, farmaceutica si alte industrii de inalta tehnologie.

De asemenea, Wall Street Journal mentioneaza intr-o stire ca controlul exporturilor a fost propus de Departamentul de Comert din Statele Unite si de Consiliul National de Securitate, deoarece acestia doresc ca aceste tehnologii sa nu fie livrate pe piata chineza.

CITESTE SI:  Ce pret urias avea masina distrusa de un sofer la doar o zi dupa ce a cumparat-o

Stirea a adaugat ca restrictiile ar putea fi concentrate numai asupra noilor acorduri si ca nu le vor afecta pe cele existente. Cu toate acestea, blocarea planificata a investitiilor nu va diferentia companiile chineze private de cele de stat, deci vor fi toate in aceeasi oala.