fbpx

De ce Statele Unite interzic transportarea cargo a bateriilor litiu-ion cu avioanele de pasageri

De ce Statele Unite interzic transportarea cargo a bateriilor litiu-ion cu avioane de pasageri

Statele Unite au interzis oficial transportarea cargo a bateriilor litiu-ion cu avioanele de pasageri. Daca calatoresti cu o camera video, va trebui sa iei toate acumulatoarele in cabina intr-o geanta. Administratia Federala de Aviatie din Statele Unite nu interzice complet transportarea cargo a acestor acumulatoare.

Departamentul de Transport al Statelor Unite si FAA (Administratia Federala de Aviatie) au anuntat noi reguli cu privire la transportarea bateriilor litiu-ion cu avioane de pasageri.

Nu mai este permisa transportarea cargo a bateriilor litiu-ion cu avioanele de pasageri. Mai mult, companiilor nu li se va mai permite sa livreze aceste acumulatoare incarcate peste 30%, cu avioane cargo.

CITESTE SI:  Ce design trasnit de smartphone pliabil are Google

Aceasta modificare a regulilor a fost impusa de Organizatia Internationala a Aviatiei Civile a Natiunilor Unite in 2016 pentru toate tarile membre.

FAA, in mod special, a cerut comunitatii in 2017 sa reevalueze permiterea transportarii cargo a bateriilor litiu-ion din cauza riscului de incendiu.

Administratia Federala de Aviatie din Statele Unite a efectuat 10 teste in care un laptop incarcat complet a fost plasat intr-o valiza si au fost testate diverse scenarii in care acumulatorul putea lua foc.

CITESTE SI:  Cum beneficiaza soferii Ford de reducere de 40% la asigurarea auto

Intr-un exemplu, o cutie de aerosol a fost legata de laptop si a explodat in 40 de secunde dupa ce acumulatorul a luat foc. Aceste noi reguli ale Statelor Unite pentru transportarea cargo a acumulatorilor nu afecteaza in mod special pasagerii care circula cu avionul.

Inca se permite pasagerilor sa isi ia acumulatoarele externe cu ei in Statele Unite in avioane, dar nu cargo. Cu toate acestea, cei care cumpara acumulatoare online vor fi afectati, avand in vedere ca acumulatoarele nu vor mai veni incarcate la maxim dinainte.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S6 Edge+ a luat foc in timp ce era la incarcat

Aceasta limita de 30% asupra nivelului de incarcare a bateriilor litiu-ion a fost impusa de Statele Unite pentru a minimiza riscul de incendiu sau explozie in zbor care ar putea avea implicatii catastrofale asupra avionului.