fbpx

De ce Sony nu mai ofera servicii de reparatii pentru consola PS2

De ce Sony nu mai ofera servicii de reparatii pentru consola PS2

Sony si-a incheiat serviciile de reparatii pentru PS2 la peste 18 ani de cand a fost lansata. Consola de jocuri a fost lansata in Japonia in martie 2000 si ramane una dintre cele mai bine vandute console produse vreodata.

Productia acestui dispozitiv de jocuri al companiei Sony s-a incheiat in anul 2012. Adica la 6 ani dupa ce a fost lansata PS3. Sony a declarat ca nu mai poate oferi servicii de reparatii pentru ca nu mai exista piese de schimb pentru vechiul dispozitiv.

CITESTE SI:  De ce watchOS 5 vine cu caracteristica Walkie-Talkie

Multe s-au schimbat in ultimii 18 ani. Sony a lansat consola de jocuri PS2 in martie 2000. Industria gaming-ului s-a schimbat semnificativ de atunci, dar compania a continuat sa ofere servicii de reparatii pentru acest dispozitiv in Japonia, chiar si dupa ce s-a retras de pe alte piete.

Dar compania Sony din Japonia nu va mai oferi servicii de reparatii pentru PS2 in Japonia, la 18 ani dupa ce consola de jocuri s-a lansat in tara. Compania practic a produs PS2 pana in 2012, la aproape 6 ani dupa ce succesorul PlayStation 3 a fost lansat.

CITESTE SI:  Ce pret are primul procesor de 5GHz al Intel - Core i7-8086K

Intrucat a existat o piata pentru consola de jocuri, compania din Japonia a continuat sa o produca. De asemenea, a oferit asistenta clientilor prin intermediul serviciilor de reparatii, dar acestea nu vor mai fi oferite in Japonia.

Sony spune ca a luat decizia de a incheia serviciile de reparatii pentru ca nu mai are piese de schimb pentru consola de jocuri veche de aproape 20 de ani. Compania Sony a vandut peste 150 de milioane de dispozitive PS2, iar intr-o declaratie prin care a anuntat sfarsitul serviciilor de reperatie, aceasta a multumit clientilor pentru sprijinul lor puternic.

CITESTE SI:  Cum e camera Sony PXW-Z280 XDCAM de 7000 de dolari

Cei care detin o consola de jocuri PS2 in Japonia sau altundeva vor trebui sa se bazeze pe serviciile neoficiale de reparatii daca dispozitivele lor PS2 se defecteaza.