fbpx

De ce Sony concediaza mare parte dintre angajatii din divizia sa de smartphone-uri

De ce Sony concediaza mare parte dintre angajatii din divizia sa de smartphone-uri

Sony isi concediaza mare parte dintre angajatii din divizia sa de smartphone-uri. E evident ca aceasta companie are motive pentru care ia aceasta decizie radicala. Compania japoneza vrea sa reduca numarul angajatilor pana in luna martie a anului viitor.

Companiei Sony i-a fost greu sa concureze pe piata competitiva a smartphone-urilor. A devenit o lupta in trei directii pe segmentul premium intre Samsung, Huawei si Apple.

Pe de alta parte, exista foarte multi rivali puternici in segmentul mediu si in cel de buget. Sony a incercat din greu sa-si mentina pozitia, insa nu a reusit foarte bine.

CITESTE SI:  VAIO lanseaza primul lor smartphone cu Windows 10 Mobile

Asa ca aceasta companie isi va reduce cu 50% numarul de angajati ai diviziei de smartphone-uri, pana in 2020. Conform stirilor, Sony va reduce cu pana la 50% numarul de angajati pentru smartphone-uri, deoarece se lupta cu scaderea vanzarilor pe fondul unei concurente puternice.

Sony si-a vazut cota de piata a smartphone-urior scazand considerabil in ultimii ani, iar in prezent aceasta este de sub 1%. Astfel, s-a luat decizia de a reduce numarul de angajati pentru smartphone-uri de la 4000 la 2000, pana in martie 2020.

CITESTE SI:  Pretul dispozitivului prin satelit cu care trimiti SMS-uri cu smartphone-ul

Aceasta este o masura de reducere a costurilor in divizia sa de telefoane. Sony ii va sustine financiar pe angajatii afectati din Europa si China, in timp ce unii dintre angajatii sai japonezi vor fi mutati in alte divizii din cadrul conglomeratului.

CITESTE SI:  Cum depaseste Foxconn criza cu coronavirusul Wuhan din China

De asemenea, Sony ar putea decide sa limiteze vanzarile de telefoane in Asia de Sud-Est si pe alte piete, pentru a se concentra in primul rand pe Europa si pe Asia de Est.

Se asteapta ca divizia de smartphone-uri a companiei va inregistra o pierdere pentru al treilea an consecutiv. Scopul sau este de a opri pierderea de bani prin reducerea costurilor.