De ce smartphone-urile calatorilor din metroul din Londra vor fi monitorizate prin WiFi

De ce smartphone-urile calatorilor din metroul din Londra vor fi monitorizate prin WiFi

Transport for London (TfL), operatorul metroului din Londra, a anuntat acum scurt timp ca va incepe sa monitorizeze smartphone-urile calatorilor in reteaua sa WiFi, incepand cu 8 iulie.

Adresele MAC ale smartphone-urilor vor fi monitorizate prin punctele de acces WiFi in cele 260 de statii de metrou din Londra. TfL va folosi acele date pentru a vedea traseele pe care se deplaseaza calatorii posesori de smartphone-uri in timp ce se deplaseaza dintr-un loc in altul.

Transport for London foloseste in prezent date din sistemul sau de oferire de bilete pentru a-si forma o idee cu privire la modul in care sunt efectuate calatoriile in intreaga retea de metrou.

CITESTE SI:  Apple insista ca nu este responsabila pentru accidentele auto cauzate de iPhone-uri

Datele sunt valabile pentru calatorii care intra si ies din statii, dar acestea nu pot arata curentul miscarii printr-o statie din Londra. Aici intervin datele WiFi, acestea oferind o imagine aproape in timp real a circularii oamenilor prin statii.

Se spune ca aceste “date securizate pentru confidentialitate” vor oferi beneficii, cum ar fi alerte mai bune despre intarzierile si aglomerarile din statii.

CITESTE SI:  Cum functioneaza aplicatia pentru diagnosticarea infectiilor urechii

De asemenea, se promite ca datele individuale ale clientilor din Londra nu vor fi niciodata distribuite, iar calatorii din metrou nu vor fi identificati personal din datele colectate.

Exista aceasta ingrijorare pentru ca sistemul de monitorizare din metrou foloseste adrese MAC pentru a monitoriza prin WiFi smartphone-urile. Asta e ceea ce smartphone-urile trimit automat catre punctele de acces WiFi atunci cand incearca sa se conecteze la retea.

CITESTE SI:  Ce preturi uriase de reparatie vor avea tabletele iPad Pro ale Apple

Asa ca singurul mod de a nu fi monitorizati pe care calatorii metroului din Londra il au este sa dezactiveze WiFi-ul pe smartphone-urile lor. TfL spune ca anonimizeaza datele prin mascarea adresei MAC.

Aceasta va fi inlocuita cu un identificator care nu dezvaluie legatura cu smartphone-ul sau cu calatorul din Londra care il detine. De asemenea, nu vor fi colectate prin WiFi date despre navigarea web a calatorilor din metroul din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *