De ce si cand nu va mai suporta Steam sistemele de operare Windows XP si Vista

De ce si cand nu va mai suporta Steam sistemele de operare Windows XP si Vista

Windows XP a fost un sistem de operare excelent, dar e vechi de 17 ani, iar cele mai bune zile ale sale sunt cu mult in urma. Peste ceva vreme, Valve va scoate in sfarsit stecherul din priza si va trimite batranul sistem de operare la ceruri.

Problema e ca Steam se bazeaza pe o versiune incorporata a browserului Google Chrome pentru a functiona, iar Chrome nu mai ruleaza pe versiuni mai vechi de Windows, cum ar fi XP si Vista.

Avand in vedere ca Windows 10 este cel mai nou sistem de operare al Microsoft, nu este surprinzator faptul ca tot mai multe softuri isi incheie suportul pentru sistemele de operare mai vechi.

Citeste si:  VIDEO: De ce FL Studio soseste pe Mac pentru prima data in 20 de ani

Cei care inca folosesc XP sau Vista, trebuie sa stie ca, in 2019, platforma Steam a Valve nu va mai accepta aceste versiuni ale OS-urilor.

Asta potrivit paginii de asistenta de pe site-ul platformei in care aflam ca: “Incepand cu 1 ianuarie 2019, Steam va inceta oficial sa sustina sistemele de operare XP si Vista. Asta inseamna ca, dupa aceasta data, clientul Steam nu va mai functiona pe acele versiuni de Windows. Pentru a continua sa ruleze Steam si orice jocuri sau alte produse achizitionate prin Steam, utilizatorii vor trebui sa-si actualizeze sistemul de operare la o versiune mai recenta de Windows”.

Citeste si:  Studiu: Majoritatea utilizatorilor le place Windows 10

Dupa cum am spus, XP si Vista sunt sisteme de operare destul de vechi si sunt cu cel putin 3-4 versiuni in urma, pentru ca sunt succedate de Windows 7, 8 si 10, deci este practic surprinzator ca Valve a sustinut XP si Vista atata timp.

Citeste si:  Un grup de cracking crede ca piratarea jocurilor s-ar putea sfarsi in doi ani

In timp ce suportul pentru XP si Vista se va incheia in 2019, Valve precizeaza de asemenea ca functionalitatea Steam de pe ambele versiuni de Windows va fi limitata, cum ar fi caracteristica noua Chat si alte caracteristici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *