fbpx

De ce serviciul Yahoo Messenger va fi inchis

De ce compania aeriana Emirates proiecteaza un avion fara ferestre

Ne luam ramas bun de la serviciul Yahoo Messenger. Daca esti un utilizator inrait, acum ar fi un moment bun sa te reorientezi deoarece aplicatia va fi inchisa, potrivit unei postari de pe site-ul serviciului Yahoo Messenger. Desi nu exista un inlocuitor imediat pentru YM, compania ne invita pe Yahoo Squirrel.

Inainte de aparitia WhatsApp, Facebook Messenger, LINE, KakaoTalk, Telegram si asa mai departe, existau mIRC, ICQ, AIM si YM. Ei bine, in cea mai mare parte, aceste aplicatii de chat au cazul in umbra celor mai mainstream si mai noi sau, in cazul AIM, au fost inchise.

CITESTE SI:  Inteligenta Artificiala a Baidu i-a ajutat pe niste parinti sa dea de urma fiului rapit

AIM a fost inchisa in decembrie 2017. Se pare ca Yahoo Messenger este urmatorul serviciu care se inchide, potrivit unei actualizari recente de pe site-ul YM.

Potrivit site-ului, “Yahoo Messenger nu va mai functiona dupa 17 iulie 2018. Pana atunci, puteti continua sa utilizati serviciul in mod normal. Dupa 17 iulie, nu veti mai putea accesa chaturile, iar serviciul nu va mai functiona”.

CITESTE SI:  Twitter dezvaluie accidental locatia unor utilizatori din cauza unui bug

In ceea ce priveste motivul pentru care serviciul care va fi inchis, raspunsul oficial este: “Stim ca avem multi fani loiali care au folosit Yahoo Messenger de la inceput ca una dintre primele aplicatii de chat de acest gen. Pe masura ce peisajul comunicatiilor continua sa se schimbe, ne concentram asupra construirii si introducerii unor noi si interesante instrumente de comunicare care sa se potriveasca mai bine nevoilor consumatorilor”.

CITESTE SI:  Universitatea Kyoto va interzice toate ceasurile pe durata examenelor

Cei care cauta o alternativa pentru serviciul de messenger inchis trebuie sa stie ca compania i-a directionat pe utilizatori catre Yahoo Squirrel care este o aplicatie de mesagerie disponibila numai prin invitatii si care este in prezent in versiune beta. Utilizatorii interesati vor putea, de asemenea, sa-si descarce istoricul de conversatii in urmatoarele 6 luni.