fbpx
De ce serviciul Facebook nu a putut fi accesat timp de cateva ore

De ce serviciul Facebook nu a putut fi accesat timp de cateva ore

Compania Facebook din Statele Unite a dezvaluit intr-o postare pe reteaua sa sociala motivul pentru care serviciile Facebook, WhatsApp si Instagram nu au mai putut fi recent accesate timp de cateva ore.

Acum cateva zile, a existat o intrerupere globala de cateva ore a serviciilor Facebook, WhatsApp si Instagram. Oamenii se intreaba acum care a fost cauza pentru faptul ca serviciile nu au mai putut fi accesate.

Dar se pare ca nu a fost vorba despre ceva din afara companiei Facebook din Statele Unite, ci mai degraba platformele nu au mai putut fi accesate din cauza unei greseli in timpul intretinerii de rutina.

CITESTE SI:  Cum va castiga Facebook bani din WhatsApp

Asta potrivit unei postari pe Facebook de catre Santosh Janardhan, vicepresedintele de infrastructura al companiei FB din Statele Unite. Conform postarii: “In timpul muncii de mentenanta, a fost emisa o comanda pentru a evalua disponibilitatea capacitatii globale a coloanei vertebrale, ceea ce a intrerupt in mod neintentionat toate conexiunile cu reteaua noastra de coloana vertebrala, deconectand centrele de date Facebook la nivel global.

CITESTE SI:  De ce acest design de Apple iMac e foarte ciudat

Potrivit lui Janardhan, exista la compania FB din Statele Unite un instrument menit sa verifice aceste tipuri de comenzi pentru a nu aparea situatii de acest gen cu serviciile sale, dar se pare ca o eroare in acel instrument nu a permis acest lucru.

“Instrumentele noastre sunt menite sa previna astfel de erori, dar un bug in acele instrumente a impiedicat blocarea acelei comenzi”. Ca rezultat, “a aparut o deconectare completa a conexiunilor noastre de server intre centrele noastre de date si internet. Iar pierderea totala a conexiunii a provocat o noua problema”.

CITESTE SI:  Hotelurile Hilton se mandresc ca smartphone-urile au fost folosite drept chei de 11 milioane de ori

Serviciile Facebook, WhatsApp si Instagram pot fi acum accesate. Dar timp de cateva ore, miliarde de utilizatori din intreaga lume s-au aflat in imposibilitatea de a accesa aceste servicii.