fbpx

De ce se vrea in SUA ca dispozitivele cu microfon si camera sa fie etichetate

De ce se vrea in SUA ca dispozitivele cu microfon si camera sa fie etichetate

Asa cum etichetele alimentare trebuie sa dezvaluie in SUA prezenta alergenilor, cum ar fi alunele, un senator din SUA propune un proiect de lege pentru a obliga companiile tehnologice sa eticheteze dispozitivele care vin cu microfon sau cu camera.

O multime de dispozitive din ziua de azi vin cu microfon si cu camera. Pentru a fi mai evident ce cumpara consumatorii, Senatorul Cory Gardner din SUA a propus un proiect de lege care, daca va trece, va obliga companiile sa-si eticheteze toate dispozitivele care vin cu microfon si/sau cu camera.

CITESTE SI:  Cum e primul selfie al sondei InSight de pe Marte a NASA

Acest lucru e similar cu faptul ca FDA din SUA solicita producatorilor de alimente sa eticheteze alimentele care ar putea contine alergeni, cum ar fi alunele.

Potrivit senatorului din SUA, “Consumatorii se confrunta cu o serie de provocari atunci cand vine vorba despre confidentialitatea lor, dar nu ar trebui sa fie o provocare pentru ei sa afle daca un dispozitiv pe care il cumpara are o camera sau un microfon incorporate”.

CITESTE SI:  Progresul la care s-a ajuns cu internetul cuantic

El adauga: “Aceasta legislatie se refera la informatiile pentru consumatori, la drepturile consumatorilor si la faptul ca trebuie sa ne dam silinta pentru a mentine confidentialitatea consumatorilor”.

Acestea fiind spuse, acest proiect de lege din SUA cu etichetarea pare putin inutil, avand in vedere ca majoritatea oamenilor care cumpara dispozitive precum boxe inteligente sau camere de securitate probabil stiu ca acestea vin cu microfon si cu camere.

CITESTE SI:  Pretul noului smartphone 5G LG foarte ieftin

Cu toate acestea, mai devreme in acest an a avut loc un incident in care un microfon secret a fost descoperit in interiorul unui dispozitiv Nest Secure.

Compania Google din SUA a sustinut ca nu se dorea ca acesta sa fie secret si ca s-a comis o eroare pentru ca microfonul nu a fost listat in specificatiile tehnice ale dispozitivului.