fbpx
De ce se doreste ca Twitter sa fie anchetata in Statele Unite

De ce se doreste ca Twitter sa fie anchetata in Statele Unite

Reteaua sociala Twitter din Statele Unite se confrunta cu obstacole in SUA. Senatorul Ted Cruz din Statele Unite doreste ca Departamentul de Justitie sa porneasca o ancheta asupra companiei Twitter din SUA.

Compania din Statele Unite se confrunta cu o ancheta asupra abordarii sale fata de politicieni, desi din motive diferite. Publicatia The Axios informeaza ca senatorul Ted Cruz a trimis scrisori catre Departamentul de Justitie si cel de Trezorerie, cerand o ancheta asupra companiei Twitter pe motiv ca ar fi incalcat sanctiunile asupra Iranului.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ne zice sa dezinstalam cel mai nou update Windows 10

Se presupune ca reteaua sociala a incalcat legile care impiedica furnizarea de “bunuri sau servicii” persoanelor sanctionate, refuzand interzicerea liderilor iranieni, inclusiv pe liderul suprem Ali Khamenei si pe ministrul de externe Javad Zarif.

Senatorul a precizat ca Twitter a incalcat in mod voit si deschis legea dupa ce a primit o notificare formala. Reteaua sociala a refuzat sa ofere un comentariu.

CITESTE SI:  Si aceasta companie de smartphone-uri ar putea lansa cipuri pentru PC-uri

Cu toate acestea, anterior compania din Statele Unite si-a sustinut practica, argumentand intr-o scrisoare ca refuzarea serviciului nu ar fi etic pentru compania americana care are ca scop amplificarea informatiilor de sanatate autoritare.

De asemenea, compania din Statele Unite a sustinut ca punerea la dispozitie a unui instrument de comunicare a fost scutita de obligatii. Senatorul american a respins ambele afirmatii.

El a mentionat ca Iranul interzice cetatenilor sai sa acceseze reteaua sociala Twitter si ca atat Khamenei cat si Zarif au postat dezinformare la inceputul lunii aprilie.

CITESTE SI:  Ce pret trebuie sa platesti pentru a juca jocul Tetris 99 al Nintendo offline

De asemenea, senatorul a declarat ca licenta nu permite retelei sociale Twitter sa ofere servicii pentru persoanelor sanctionate. Acest lucru e parte dintr-o chestiune continua si, desi nu pare sa fie o sincronizare intentionata, presedintele Donald Trump din Statele Unite deja sanctioneaza reteaua sociala Twitter pentru faptul ca i-a verificat factual unul dintre tweeturi.