fbpx

De ce Samsung isi inchide aplicatiile VR

De ce Samsung isi inchide aplicatiile VR

Compania Samsung din Coreea de Sud isi va inchide treptat aplicatiile VR in urmatoarele luni, pana pe 30 septembrie toate. Compania tehnologica din Coreea de Sud sustine ca inchide aplicatiile de realitate virtuala. Acest lucru ii va nemultumi fara indoiala pe unii.

Compania ia aceasta masura deoarece isi regandeste modalitatea de distributie video captivanta, mai ales ca casca Gear VR nu mai este disponibila. Ecosistemul de realitate virtuala al Samsung – care este alcatuit din cateva aplicatii – le ofera utilizatorilor o modalitate de a urmari imagini si clipuri video 360 de grade pe smartphone-urile lor si pe castile de realitate virtuala.

CITESTE SI:  Care e cel mai ieftin smartphone 5G al Motorola

Samsung a suspendat deja incarcarile si achizitiile video premium 360 de grade si nu va mai lansa noi update-uri. Dispozitivele Oculus nu vor mai sustine aplicatia Samsung VR Video incepand cu 30 iunie, iar compania Oculus – detinuta de Facebook – va si elimina aplicatia din magazinul sau.

CITESTE SI:  Un barbat impuscat cu o arma automata a supravietuit datorita lui iPhone 5c

In cele din urma, Samsung va dezactiva toate conturile de utilizator ale ecosistemului si va sterge datele pe 30 septembrie. In aceeasi zi, castile Samsung Gear VR si Windows Odyssey nu vor mai accepta aplicatia video de realitate virtuala a companiei.

Dispozitivele Android nu vor mai suporta aplicatia mobila XR. Inchiderea ecosistemului ii va afecta pe cei care inca au o casca Gear VR, dar decizia companiei nu vine tocmai ca o surpriza: s-a indepartat de sistemul de realitate virtuala pentru smartphone-uri inca din 2019.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy S6 ar putea avea un acumulator cu o capacitate ingrijoratoare

Samsung a lansat Galaxy Note 10 anul trecut, dar fara posibilitatea de a accepta castile Gear VR. Si la un eveniment Oculus – in care a fost prezentata Gear VR care a fost proiectata in colaborare cu Oculus – directorul tehnic al companiei Oculus a admis ca smartphone-urile care trebuie sa incapa intr-o casca de realitate virtuala reprezinta o bariera pentru adoptarea larga.