fbpx

De ce Samsung inchide o fabrica de smartphone-uri din Coreea de Sud

De ce Samsung inchide o fabrica de smartphone-uri din Coreea de Sud

Compania Samsung din Coreea de Sud isi inchide temporar o fabrica de smartphone-uri situata in orasul Gumi din Coreea de Sud. Acolo se produc si Samsung Galaxy Z Flip si Galaxy Fold pentru piata interna. Inchiderea fabricii va duce la un deficit de smartphone-uri pentru piata sud-coreeana.

Dificultatile companiei Samsung legate de coronavirusul Wuhan se extind dincolo de oamenii care evita magazinele de smartphone-uri. Compania a inchis temporar (pana pe 24 februarie) o fabrica din Gumi, dupa ce s-a confirmat ca un angajat al acelei fabrici a fost infectat cu coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  VIDEO: Alibaba vrea sa vanda masini din automate de vanzare. Nu mai cumperi sucuri, cumperi masini

Compania le-a spus asociatilor acelui angajat sa-si impuna o auto-carantina. Acestia vor fi testati pentru coronavirusul Wuhan. Fabricile de cipuri si de ecrane din Coreea de Sud nu sunt afectate, spune Samsung.

Gumi nu e departe de Daegu, centrul epidemiei actuale din Coreea de Sud. Fabrica Gumi inchisa de Samsung produce smartphone-uri de inalta calitate destinate in primul rand pietei din Coreea de Sud.

CITESTE SI:  Sony Xperia J1 Compact editia Metal Gear Solid V The Phantom Edition a fost anuntat

Acolo se produc si smartphone-urile pliabile Galaxy Z Flip si Galaxy Fold. Acest lucru ar putea insemna o problema, avand in vedere stocul deja limitat.

Desi inchiderea fabricii Samsung nu va avea consecinte prea grave, chiar si cateva zile fara productie ar putea duce la un deficit de smartphone-uri si la amanari.

Samsung nu e singura companie care se confrunta cu dificultatile de aprovizionare din cauza coronavirusului Wuhan. Apple a alertat anterior ca ar putea aparea o lipsa de iPhone-uri dupa o oprire temporara a productiei, in timp ce Valve se asteapta la un deficit al castilor VR Index din cauza opririi productiei.

CITESTE SI:  Cum vor putea robotii sa prezica traseul de mers al oamenilor

Cu toate acestea, putine cazuri sunt direct rezultatul infectiilor. Dar aceasta reprezinta o amintire evidenta ca riscul pentru industria de smartphone-uri si nu numai se extinde dincolo de China.