fbpx

De ce Rusia perturba functionarea Twitter

De ce Rusia perturba functionarea Twitter

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare in telecomunicatii din Rusia, a anuntat ca va perturba functionarea site-ului web Twitter pentru utilizatorii rusi. Acea autoritate in telecomunicatii a invocat motivele pentru aceasta decizie de perturbare a site-ului web.

Utilizatorii de Twitter din Rusia vor trebui sa aiba rabdare atunci cand acceseaza acea platforma. Roskomnadzor, autoritatea de telecomunicatii din acea tara, a anuntat ca perturba functionarea Twitter pentru ca site-ul web nu a eliminat continutul ilegal si materialele cu informatii interzise.

CITESTE SI:  De ce Facebook creeaza propriul sistem de operare

Decizia a aparut dupa ce Rusia a intentat proces companiilor Twitter, Google, Facebook si altor site-uri web pentru ca nu au eliminat postarile care ii indeamna pe oameni sa participe la proteste ilegale cu privire la sentinta asupra lui Alexei Navalny, un proeminent critic al actualului presedinte al acelei tari.

Cu toate acestea, nu au fost mentionate in anuntul Roskomnadzor acele postari. In schimb, se invoca tweeturi cu continut divers ilegal. Autoritatea de reglementare din Rusia a declarat ca a trimis catre compania Twitter in jur de 28.000 de ordine de eliminare a continutului ilegal din 2017 pana in ziua de azi si ca 3168 de materiale cu informatii interzise se afla inca pe platforma.

CITESTE SI:  Samsung s-ar putea sa renunte la acest sistem de operare pentru smartwatch-urile sale

Roskomnadzor a declarat ca decizia sa de a perturba functionarea platformei este menita sa mentina securitatea cetatenilor rusi si pentru ca compania sa se conformeze legislatiei tarii.

CITESTE SI:  Ce procent din venituri vor primi dezvoltatorii magazinului de jocuri al Epic Games

Perturbarea platformei va fi implementata pe fiecare dispozitiv mobil din Rusia si pe 50% dintre dispozitivele non-mobile, inclusiv pe PC-uri. In plus, Roskomnadzor a precizat ca va bloca complet Twitter in Rusia daca nu se va conforma legilor. Ce parere ai despre faptul ca Roskomnadzor perturba functionarea site-ului web in acea tara?