fbpx

De ce Rusia ancheteaza compania Booking.com

De ce Rusia ancheteaza compania Booking.com

Compania Booking.com de rezervari hoteliere si de pensiuni este anchetata in Rusia. Compania nu a raspuns imediat solicitarii de a oferi un comentariu. Daca compania e gasita vinovata in urma anchetei, aceasta s-ar putea confrunta cu o amenda de pana la 15% din veniturile generate in Rusia.

Booking.com a devenit cea mai recenta companie tehnologica americana care a atras atentia FAS din Rusia. Luni, FAS a spus ca are de gand sa ancheteze site-ul de rezervari hoteliere si de pensiuni, din cauza practicilor anticoncurentiale.

CITESTE SI:  CEO-ul Pokemon era sigur ca Nintendo Switch va fi un esec

In Rusia, contractul platformei Booking.com cu hotelurile si pensiunile nu le permite hotelurilor si pensiunilor sa aiba tarife mai bune pe site-urile concurente. FAS (Serviciul Federal Antimonopol) spune ca a oferit platformei avertizari despre aceasta practica pe 12 noiembrie, dar nu a fost oferit un raspuns.

Publicatia Engadget a contactat Booking.com pentru a oferi un comentariu asupra anchetei si mai multe informatii, dar nu a primit un raspuns imediat. Conform Reuters, daca FAS constata ca Booking.com a incalcat legile antimonopol din Rusia, compania ar putea fi obligata sa plateasca pana la 15% din veniturile realizate in tara, ca parte a unei amenzi.

CITESTE SI:  Jocul Pokemon GO va ajunge in sfarsit in China

Ancheta vine la o saptamana dupa ce Booking.com a convenit cu Comisia Europeana pentru a schimba modul in care promoveaza reduceri pe site.

Daca platforma este ulterior obligata sa schimbe modul in care isi desfasoara activitatea in tara, nu ar fi prima companie americana care trebuie sa procedeze astfel.

CITESTE SI:  Proiectul Google prin care compania intentioneaza sa elimine parolele

In 2017, Google a fost nevoita sa inceapa sa le ofere utilizatorilor Android din Rusia optiunea de a alege Yandex ca motor de cautare implicit atunci cand configureaza un smartphone nou.

Update: Un purtator de cuvant al Booking.com a sustinut modelul de afaceri al companiei, criticat de Rusia, spunand ca ofera consumatorilor o experienta de comparare a preturilor transparenta si constanta.