De ce Rusia a blocat aplicatia de mesagerie Telegram

De ce Rusia a blocat aplicatia de mesagerie Telegram

Exista unii dintre voi care ar putea fi familiarizati cu aplicatia de mesagerie Telegram. Aplicatia de mesagerie Telegram, la fel ca alte aplicatii de mesagerie precum WhatsApp, este cunoscuta pentru securitatea sa prin mesajele criptate care impiedica citirea mesajelor chiar daca sunt interceptate de hackeri.

Din pacate, se pare ca acest nivel de securitate si confidentialitate a dus la blocarea aplicatiei de mesagerie in Rusia. Curtile de Justitie din Rusia au ordonat recent ca Telegram sa fie blocata in tara.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung raspunde la campania Apple cu "Captured on Galaxy S7"

A fost blocata pentru ca aplicatia de mesagerie Telegram a refuzat sa ofere Rusiei accesul la cheile de criptare, ceea ce i-ar fi permis sa decripteze si sa citeasca mesajele trimise prin intermediul serviciului.

Potrivit serviciului federal de securitate al Rusiei, acestia sustin ca au nevoie de aceste chei pentru a intercepta mesajele care ii vor ajuta sa previna sau sa protejeze Rusia de atacurile teroriste.

Acesta este un argument similar cu cel pe care FBI l-a folosit in Statele Unite pentru a cere companiei Apple sa ajute serviciul de securitate american sa deblocheze iPhone-urile care au apartinut unor suspecti si, la un moment dat, FBI chiar i-a cerut companiei sa construiasca un backdoor in iPhone pentru astfel de cazuri.

CITESTE SI:  Ce asistent virtual cu AI ar putea incorpora masinile Honda

Cu toate acestea, interesant este faptul ca aplicatia de mesagerie Telegram este folosita la Kremlin pentru a comunica cu reporterii si pentru a organiza conferinte cu purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin din Rusia.

CITESTE SI:  Ce raspunde compania Apple pentru tanarul care cere 1 miliard de dolari de la aceasta

Potrivit lui Pavel Chikov, un avocat care reprezinta aplicatia de mesagerie Telegram, acesta a descris decizia instantei drept un avertisment pentru alte companii de tehnologie, “Rusia a demonstrat din nou si din nou ca sistemul judecatoresc este dedicat servirii intereselor autoritatilor. Nu le mai pasa nici macar de aparentele externe cele mai elementare”. Nu s-a spus niciun cuvant despre data in care blocarea va intra in vigoare sau daca Telegram intentioneaza sa atace decizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *