De ce Rolls-Royce va folosi AI pentru motoarele sale de avioane

De ce Rolls-Royce va folosi AI pentru motoarele sale de avioane

Producatorul britanic de motoare pentru avioane – Rolls-Royce – a format un parteneriat cu producatorul de software AI (inteligenta artificiala) din Chicago, Statele Unite – Uptake.

Masinile de lux reprezinta doar o mica parte din ceea ce produce Rolls-Royce, chiar daca compania este cea mai bine cunoscuta pentru producerea unor masini foarte scumpe.

Unul dintre businessurile de baza ale companiei este dezvoltarea de motoare pentru avioane. Gigantul britanic a format acum un parteneriat cu Uptake, o companie de software AI din Chicago, pentru a anticipa orice probleme operationale cu flota sa Trent de motoare de avioane.

CITESTE SI:  Un barbat din Rusia moare accidental in timpul unui joc in realitate virtuala

Compania din Chicago foloseste solutii AI pentru companiile industriale care folosesc tehnologia pentru a prezice performanta unor masinarii complicate, prin utilizarea analizelor de date si a invatarii automate.

Masinarile Trent de propulsie ale Rolls-Royce sunt folosite in Boeing 787 Dreamliner si in Airbus A330neo, urmatoarea generatie de avioane care au primit sute de comenzi de la companiile aeriene de pe glob.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce realizare majora a fost in stare o masina autonoma

Compania s-a ocupat de probleme legate de elicele unora dintre motoarele sale care au dus la intarzieri ale livrarilor de avioane atat pentru Boeing, cat si pentru Airbus.

Rolls-Royce va putea sa utilizeze tehnologia AI pe care o ofera furnizorul Uptake pentru a obtine o perspectiva mai profunda asupra performantei motorului si pentru a-si imbunatati in continuare flota Trent pentru clientii sai.

CITESTE SI:  Disney Research dezvolta inteligenta artificiala care poate evalua povestirile

“Cu AI industriala si cu tehnici de invatare automata, putem creste durata de functionare a motoarelor noastre pentru avioane si sa-i sprijinim pe clienti sa extinda durata de viata si valoarea bunurilor lor critice”, a adaugat Tom Palmer, vicepresedinte de servicii pentru businessul aerospatial al companiei Rolls-Royce, despre AI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *