fbpx

De ce relatia dintre Apple si Foxconn s-ar fi deteriorat

De ce relatia dintre Apple si Foxconn s-ar fi deteriorat

Desi Foxconn e o mega-companie care fabrica si asambleaza produse pentru diverse companii, compania taiwaneza Foxconn e de obicei cunoscuta pentru relatia sa cu compania Apple din Cupertino, Statele Unite.

Ambele companii au avut o relatie foarte benefica reciproc, compania taiwaneza producand grosul produselor companiei din Statele Unite, cum ar fi iPhone-urile. Cu toate acestea, o stire de The Information indica faptul ca aceasta relatie fructuoasa pentru ambele companii se apropie de sfarsit.

CITESTE SI:  VIDEO: Portrait Lighting a iPhone X VS iluminare reala de studio

Stirea sustine ca compania din Taiwan este aparent nemultumita de marjele sale de profit pe care le obtine de pe urma asamblarii produselor Apple.

Acea stire de The Information sustine ca Apple are o marja de profit de 40% din produsele sale, in timp ce marjele de profit ale Foxconn sunt formate din doar o cifra.

Pentru a-si spori marjele de profit, s-ar parea ca Foxconn foloseste echipamente din fabricile sale care sunt detinute de Apple pentru a le permite altor companii sa produca si sa-si testeze produsele, cum ar fi folosind aparatele de testare a frecventei radio pentru a testa smartphone-urile companiei Huawei din China.

CITESTE SI:  Ce institut a incorporat zeci de mii de sinapse de creier artificiale pe un cip

Stirea mai adauga faptul ca compania din Statele Unite a acuzat producatorul taiwanez pentru faptul ca le-a oferit angajatilor Google un tur al fabricii si spatiilor detinute de Apple in China, acolo unde cadrul metalic al laptopului MacBook de 12 inci a fost dezvaluit inainte de anuntul Apple.

CITESTE SI:  Cum doreste Amazon sa supravietuiasca coronavirusului Wuhan

Compania din Statele Unite ii solicitase companiei Foxconn din Taiwan inregistrarile de securitate si jurnalele de vizitare, dar Foxconn ar fi refuzat.

Foxconn inca produce cea mai mare parte din produsele Apple, dar, sub conducerea CEO-ului Tim Cook, compania din Cupertino, Statele Unite, si-a diversificat partenerii de productie pentru a preveni dependenta de o singura companie.