fbpx

De ce redarea automata a clipurilor video ar putea fi interzisa in SUA

De ce redarea automata a clipurilor video ar fi interzisa in SUA

Un proiect de lege nou propus in SUA de un senator vizeaza interzicerea redarii automate a clipurilor video online si derularea nesfarsita de pe site-urile web.

Un nou proiect de lege din SUA este sustinut de senatorul american Josh Hawley. Proiectul de lege care vizeaza SUA se refera la designul adictiv al industriei tehnologice din prezent.

Se urmareste interzicerea derularii interminabile si a redarii automate a clipurilor video de pe unele servicii precum YouTube. Proiectul de lege, intitulat SMART (Social Media Addiction Reduction Technology Act), urmareste sa interzica functiile si designurile care determina oamenii sa petreaca mult timp pe platforme.

CITESTE SI:  India dezvaluie primul aeroport din lume alimentat 100% de Soare

Printre aceste functii se numara si Snapstreaks, avand in vedere ca aceasta e o functie care stimuleaza utilizarea continua a serviciului Snapchat.

Daca acest acest proiect este aprobat, astfel de reguli ar putea fi create de Comisia Federala de Comert din SUA, reguli care ar expira dupa trei ani daca nu ar fi aprobate de Congres.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce drona poate zbura pana la 2 ore

Daca proiectul de lege va fi adoptat in SUA, va fi impusa o interdictie asupra unor functii precum derularea interminabila pentru fluxul de stiri, dar si redarea automata a clipurilor video va fi interzisa.

De asemenea, proiectul legislativ din SUA ar obliga platformele de socializare sa integreze puncte de oprire si sa ofere instrumente in aplicatie care permit utilizatorilor sa urmareasca cat timp au petrecut pe platforma de socializare.

CITESTE SI:  Ar putea fi portul Lightning urmatorul port pe care il va inlatura Apple?

“Industria de tehnologie a adoptat un model de business pe baza de adictie”, a spus senatorul Josh Hawley din Statele Unite. Senatorul din SUA a adaugat ca: “Prea mult din ‘inovatia’ din acest spatiu este conceputa nu pentru a crea produse mai bune, ci pentru a capta mai mult interes folosind functii care te tin captivat”.

Sursa imagine: Flickr.com