fbpx

De ce Qualcomm se opune cumpararii ARM de catre NVIDIA

De ce Qualcomm se opune cumpararii ARM de catre NVIDIA

S-a dezvaluit in trecut ca compania NVIDIA din Statele Unite va cumpara ARM de la compania japoneza SoftBank, la un pret de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, conform unei noi stiri, compania Qualcomm se opune acestui acord.

Anul trecut, s-a dezvaluit ca NVIDIA intentiona sa cumpere ARM de la SoftBank intr-o tranzactie evaluata la 40 de miliarde de dolari. Initial, au existat zvonuri si speculatii ca Apple ar putea fi interesata sa cumpere ARM, avand in vedere ca Apple isi creeaza acum propriile cipuri, dar se pare ca NVIDIA ar putea pana la urma cumpara ARM.

CITESTE SI:  O companie din Wisconsin le ofera angajatilor implanturi cu cipuri

Cu toate acestea, se pare ca Qualcomm se opune acestui acord al NVIDIA. Desi aceasta companie nu a dezvaluit motivul, o stire de CNBC a dezvaluit ca Qualcomm a discutat cu anumite autoritati de reglementare din lume, inclusiv FTC din SUA, Comisia Europeana, Autoritatea pentru Concurenta si Piete din Marea Britanie si cu Administratia de Stat din China pentru Reglementarea Pietei.

CITESTE SI:  Cine vrea ca Apple sa dezvolte retele 5G in SUA

Compania Qualcomm si-a exprimat ingrijorarea cu privire la acest acord de cumparare al NVIDIA. Asta probabil din cauza faptului ca companii precum Qualcomm, Apple, Samsung, Huawei si MediaTek isi produc propriile cipuri, iar aceste cipuri se bazeaza pe arhitectura ARM.

Daca o noua companie cumpara si preia controlul asupra ARM, taxele de licentiere ar putea creste, disponibilitatea s-ar putea reduce si asa mai departe. Aceste lucruri ar putea avea un impact asupra propriilor cipuri ale Qualcomm.

CITESTE SI:  Tag Heuer a creat cel mai scump smartwatch Android Wear din lume

Acestea fiind spuse, acordul acesta de cumparare a ARM de catre NVIDIA nu va fi definitivat prea curand, intrucat autoritatile de reglementare necesita informatii suplimentare inainte de a-si oferi acceptul. Dar daca aceasta stire are fundament, obiectiile companiei Qualcomm din Statele Unite ar putea anula acest acord al NVIDIA.