fbpx

De ce Qualcomm a achizitionat aceasta companie de cipuri

De ce Qualcomm a achizitionat aceasta companie de cipuri

Compania Qualcomm din Statele Unite a anuntat o achizitie care va isca valva in lumea cipurilor, chiar daca e posibil ca nu cunosti compania pe care a achizitionat-o compania din SUA.

Qualcomm a platit o suma de 1,4 miliarde de dolari pentru Nuvia, un startup fondat de trei ingineri care au lucrat la procesoarele Apple din seria A care propulseaza iPhone-urile si iPad-urile.

Compania Qualcomm din Statele Unite planifica sa utilizeze cunostintele Nuvia in viitoarele cipuri pentru dispozitive care variaza de la masini la smartphone-uri si laptopuri.

CITESTE SI:  De ce Disney lucreaza la inteligenta artificiala pentru animatori

Nuvia a fost fondata de directorul general Gerard Williams III, impreuna cu vicepresedintii seniori Manu Gulati si John Bruno cu intentia initiala de a construi cipuri pentru centre de date mai eficiente.

Toti au ocupat pozitii inalte in divizia de design de cipuri a Apple. Williams a lucrat anterior la compania ARM la Cortex-A15 si alte nuclee, iar mai tarziu a devenit arhitectura principala a Apple pentru designul sau de procesor si cip – de la A7 pana la actualul A14.

CITESTE SI:  Regizorul Steven Soderbergh ia in considerare turnarea exclusiv cu iPhone-ul

Gulati si Bruno au lucrat sub conducerea lui Williams pana in 2017. Achizitia ar putea semnala ca Qualcomm intentioneaza sa-si conceapa propriile nuclee de procesor bazate pe ARM, ca sa nu se bazeze pe designurile Cortex ale ARM.

Compania Apple utilizeaza propriile nuclee bazate pe ARM pentru cipurile sale din seria A si, in general, sunt mai capabile decat designurile Qualcomm. Nuvia si-a conceput propriile nuclee si a publicat recent rezultatele preliminare ale procesorului sau “Phoenix”, pretinzand ca au capacitati duble pe watt in comparatie cu cipurile rivale.

CITESTE SI:  Apple ar putea lucra la iPhone-ul pliabil cu aceasta companie

Acordul cu Nuvia ar permite companiei Qualcomm sa se bazeze mai putin pe ARM. Acest lucru ar putea fi crucial pentru Qualcomm, avand in vedere ca rivalul NVIDIA a achizitionat ARM.