fbpx

De ce profitul Microsoft a crescut cu 33% in trimestrul 2 din 2021

De ce profitul Microsoft a crescut cu 33% in trimestrul 2 din 2021

Profiturile companiei Microsoft din Statele Unite au crescut cu 33%, pana la 15,5 miliarde de dolari. Exista anumite businessuri ale acestei companii care au contribuit la aceasta crestere impresionanta a profitului pe timp de pandemie.

Un alt trimestru, un alt raport de venituri in crestere de la Microsoft. Dar ceea ce este remarcabil pentru trimestrul 2 din 2021 este ca nu doar cloud-ul contribuie la cresterea veniturilor Microsoft. Compania a raportat venituri de 43,1 miliarde de dolari, in crestere cu 17% fata de anul trecut.

CITESTE SI:  Compania care va oferi modemuri 5G pentru iPhone-urile de la Apple

Aceasta suma este cu 2,9 miliarde de dolari mai mare decat ceea ce prognozau analistii. Chiar mai impresionant, profitul sau a crescut cu 33%, pana la 15,5 miliarde de dolari.

In ultimul trimestru, unii au fost impresionati ca Microsoft si-a crescut profitul cu 30%. Desi businessul cloud al Microsoft nu prezinta indicii de stagnare, cu o crestere de 23% in comparatie cu anul trecut, veniturile companiei cresc si cu piata de PC-uri in general.

CITESTE SI:  Pretul PC-ului modular Tomahawk al Razer

Businessul sau care include Windows, Surface si Xbox, a crescut cu 14% in comparatie cu anul trecut, pana la 15,1 miliarde de dolari. Analistii credeau ca acest business va genera 13,55 miliarde de dolari.

Nu este surprinzator faptul ca compania a inregistrat, de asemenea, o crestere de 40% a continutului si serviciilor Xbox, dar si o crestere de 86% a vanzarilor hardware Xbox, ambele datorate noilor console de jocuri.

CITESTE SI:  Recunoasterea faciala. Ce oras doreste restrictii mai stricte

Similar cu compania Intel, compania Microsoft a beneficiat de pe urma necesarului de PC-uri din timpul pandemiei de coronavirus. In timp ce vanzarile de sisteme de operare Windows nu au crescut prea mult – s-a raportat o crestere de 1% in comparatie cu anul trecut – produsele comerciale Windows si serviciile cloud au inregistrat o crestere de 10%.

Facebook