fbpx
De ce productia de MacBook-uri si iPad-uri Apple este intarziata

De ce productia de MacBook-uri si iPad-uri Apple este intarziata

Conform publicatiei Nikkei Asia, productia de laptopuri MacBook si de tablete iPad de la compania Apple din SUA a fost intarziata. Cu toate acestea, momentan nu exista un impact asupra disponibilitatii MacBook-urilor si iPad-urilor Apple pentru consumatori.

Productia unor modele MacBook si iPad a fost intarziata din cauza deficitului global de cipuri care afecteaza industria electronica si auto, potrivit Nikkei Asia.

Pentru MacBook, problema din lantul de aprovizionare a afectat o etapa cheie de productie in care componentele sunt montate pe placi de circuite imprimate, inainte de asamblarea laptopului.

CITESTE SI:  Cum ar putea detecta boala Parkinson smartwatch-ul Apple Watch in viitor

Intre timp, productia de iPad-uri Apple a fost intarziata din cauza deficitului de ecrane si de componente pentru ecrane. Conform Nikkei, deficitul de cipuri nu prezinta momentan un impact asupra disponibilitatii iPad-urilor si MacBook-urilor pentru consumatori, ci doar asupra lantului de aprovizionare.

Este posibil ca compania Apple din Statele Unite va aloca o parte dintre comenzile sale de componente pentru dispozitivele din aceasta jumatate a anului in a doua jumatate.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 6s isi intalneste sfarsitul infiorator intr-un test cu nitrogen lichid

Conform analistilor, Apple gestioneaza un lant diversificat de aprovizionare si poate achizitiona inaintea altora componentele. Faptul ca o companie de dimensiunea Apple a fost afectata de deficitul de componente pentru MacBook-uri si iPad-uri inseamna ca restul companiilor vor fi afectate la randul lor.

CITESTE SI:  Senatul Statelor Unite vrea ca Mark Zuckerberg sa explice daca Facebook manipuleaza stirile

Industria electronica si auto suporta efectele deficitului de semiconductori dupa ce oamenii au tranzitat la munca si studiul remote din cauza pandemiei care a cauzat o crestere a nevoii de PC-uri si alte dispozitive anul trecut.

Producatori auto precum Ford si Nissan au fost nevoiti sa reduca productia de masini. De asemenea, conform Sony, consola de jocuri PS5 va fi supusa unui deficit timp de cateva luni.