fbpx

De ce primul test de zbor al taxiului zburator Boeing lasa de dorit, desi a fost un succes

De ce primul test de zbor al taxiului zburator Boeing lasa de dorit, desi a fost un succes

Boeing se apropie tot mai mult de viitorul in care taxiurile zburatoare vor deveni o realitate, iar asta pentru ca primul test de zbor al taxiului zburator al sau a fost un succes.

Directorii Boeing sunt convinsi ca sunt pe drumul cel bun pentru dezvoltarea de taxiuri zburatoare autonome. Aceste aeronave ar putea fi folosite de Uber in viitor. “Intr-un singur an, am progresat de la un design conceptual la un prototip zburator”, spune directorul tehnologic Greg Hyslop al companiei.

CITESTE SI:  200 000 de oameni au semnat o petitie pentru ca Apple sa pastreze actualul port pentru casti

Boeing stie cate ceva despre avioane. Asa ca oamenii se asteapta ca, daca o companie va testa cu succes un taxi autonom care poate zbura, aceea va fi Boeing.

Compania a anuntat ca aeronava sa autonoma electrica VTOL (cu decolare si aterizare verticale) a terminat cu succes primul sau test de zbor. Asta inseamna ca aeronava a putut decola, plana si ateriza cu propria sa energie.

Boeing este una dintre multele companii care lucreaza la aeronave care sunt practic taxiuri zburatoare pentru retelele de transport ale viitorului.

CITESTE SI:  Ce masuri de securitate noi va folosi New York de Revelion

Acestea sunt aeronave care pot decola si ateriza vertical, deci nu necesita pista pentru decolare si aterizare. Testul de zbor a fost o reusita considerabila.

Aeronava Boeing a putut decola, plana si ateriza vertical, deci aceste aspecte au fost un succes. Cu toate acestea, lasa mult de dorit. Pentru inceput, nu a demonstrat ca poate zbura inainte, ce sa mai vorbim despre demonstrarea trecerii de la modul de zbor vertical la cel pentru inainte.

CITESTE SI:  Compania care a creat robotul autonom care incarca masini electrice

Acestea fiind spuse, acesta este totusi un pas mai departe fata de alte taxiuri zburatoare construite de alte cateva companii. Boeing spune ca, odata terminat, acest taxi zburator va deveni parte a unei solutii de mobilitate aeriana urbana care va transporta pasageri in orase. Compania spune ca aeronava va avea o autonomie de circa 80 de kilometri.