De ce pretul monedei virtuale Bitcoin a scazut si mai mult

De ce pretul monedei virtuale Bitcoin a scazut si mai mult

Bursa de monede virtuale Coinrail cu sediul in Coreea de Sud a anuntat ca a fost atacata acum scurt timp, fapt ce a determinat o scadere a pretului monedei virtuale Bitcoin pe fondul cresterii ingrijorarilor legate de securitatea burselor mici si mijlocii.

Nu este ceva neobisnuit ca bursele de monede virtuale sa fie atacate, iar pierderile se intampla sa fie de multe ori de zeci de milioane de dolari. Ori de cate ori se intampla ceva de genul acesta, pretul monedei virtuale Bitcoin tinde sa primeasca o lovitura si exact asta s-a intampla dupa ce Coinrail, o bursa cu sediul in Coreea de Sud, a confirmat ca a fost atacata si ca hackerii au furat jetoane si altcoin-uri (monede virtuale alternative la Bitcoin) in valoare de 40 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Cum este ASUS ZenFone Max Pro, noul smartphone lansat de companie

Pretul Bitcoin a primit ulterior o lovitura si a ajuns la cea mai mica suma din ultimele doua luni – la 6500 de dolari. Unii dintre voi ati putea sa fiti deja constienti de faptul ca Bitcoin a pierdut peste 50% din pretul sau in ultimele luni dupa ce a atins un varf de 19.000 de dolari la sfarsitul anului trecut.

Declaratia oficiala a Coinrail in aceasta privinta nu a dezvaluit cum a avut loc atacul, dar a confirmat ca hackerii au furat jetoane si altcoin-uri in valoare de peste 40 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Cheia de inlaturare a ransomware-ului Petya este vanduta pentru 250.000 de dolari

Monedele virtuale si jetoanele furate includ NPER, NPXS si ATX. Bursa analizeaza acum sistemul vizat si spune ca toate monedele virtuale care au fost expuse au fost “inghetate” cu succes, in timp ce alte criptomonede sunt pastrate intr-un portofel rece in acest moment.

Rapoartele mass-media locale indica faptul ca politia a inceput o ancheta cu privire la atac, iar un purtator de cuvant a confirmat ca “Am securizat istoricul de acces al serverelor Coinrail si suntem in proces de analiza a acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *