fbpx

De ce premierul Australiei vrea sa suspende streaming-ul live

De ce premierul Australiei vrea sa suspende streaming-ul live

Premierul Australiei, Scott Morrison, a cerut ca streaming-ul live sa fie suspendat pe toate platformele de social media, dupa ce s-a intamplat ceva teribil in Noua Zeelanda.

Dupa cum informeaza Australian Financial Review, premierul Australiei a spus ca companiile de social media – care ofera utilizatorilor capacitatea de streaming live – nu pot actiona in mod eficient in unele situatii.

Streaming-ul live parea a fi o buna utilizare a tehnologiei, pentru ca permitea oricui sa impartaseasca imagini cu intamplari pe masura ce acestea aveau loc.

CITESTE SI:  Cum te va informa Firefox 70 de faptul ca datele tale de logare au aparut in brese de date

Acest lucru a fost util pentru multi oameni din diferite domenii, dar din pacate se pare ca tehnologia poate fi abuzata. Cum s-a intamplat in cazul atacului armat din Noua Zeelanda in care atacatorul a transmis prin streaming live atacul.

Asa ca, conform unei stiri de Australian Financial Review, premierul Australiei, Scott Morrison, a cerut suspendarea streaming-ului live pe toate platformele, din cauza faptului ca companiile de tehnologie nu pot actiona in mod eficient in astfel de situatii.

CITESTE SI:  Camera lui Galaxy S6 Edge se descurca cel mai bine in conditii de lumina redusa

Potrivit premierului Australiei, “In trecut, s-a suspendat acest tip de streaming live pe Facebook si s-au dat asigurari ca, atunci cand va fi reluat, se vor evita astfel de situatii”.

Premierul Australiei adauga, “Exista discutii foarte reale care trebuie sa fie purtate cu privire la cum aceste facilitati si capacitati de streaming live, asa cum exista acestea pe retelele sociale, pot continua sa fie oferite si folosite numai in mod benefic. Odata ce aceste imagini scapa, este foarte greu sa le impiedici”.

CITESTE SI:  De ce Facebook, WhatsApp si Instagram au picat, a treia oara in acest an

In urma atacului armat, Facebook a trebuit sa joace un joc nesfarsit pentru simplul fapt ca oamenii continuau sa incarce secvente video care au fost deja sterse. Conform Facebook, dupa 24 de ore compania a reusit sa stearga 1,5 milioane de clipuri video.