fbpx

De ce poluarea aerului din China s-a redus dramatic

De ce poluarea aerului din China s-a redus dramatic

Noi date de la agentia spatiala americana indica faptul ca poluarea aerului din China s-a redus dramatic si s-a spus si de ce. Cei de la agentia spatiala americana au urmarit China din satelit si spun ca e pentru prima data cand au vazut cum poluarea aerului s-a redus atat de drastic pe o zona atat de larga. “Vinovatul” e coronavirusul Wuhan.

Focarul de coronavirus Wuhan e inca in desfasurare, in ciuda celor mai bune incercari de a-l limita. Drept urmare, o multime de locuri au fost inchise, iar oamenii au fost trimisi in izolare.

CITESTE SI:  In ce oras european va deschide Huawei un magazin de smartphone-uri de varf

Fotografiile din China au infatisat orasul Wuhan – care este epicentrul coronavirusului – drept un oras fantoma, intrucat multe companii de acolo au fost inchise, iar angajatii trimisi in izolare.

Desi unii spun ca coronavirusul Wuhan este fara indoiala ceva rau pentru oameni, se pare ca, drept consecinta a coronavirusului Wuhan si a izolarilor, poluarea aerului de acolo s-a redus semnificativ.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Nokia X6 ar putea ramane exclusiv pentru China

Conform satelitilor NASA, poluarea aerului din China s-a redus drastic in urma focarului. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, harta din stanga arata nivelurile de poluare a aerului din China de dinainte de coronavirusul Wuhan, iar harta din dreapta arata nivelurile de poluare de dupa focar.

Conform lui Fei Liu, cercetator in domeniul calitatii aerului din cadrul NASA: “Este pentru prima oara cand am vazut o reducere atat de dramatica a contaminarii pe o zona atat de larga datorita unui eveniment specific”.

CITESTE SI:  Cum e noua forma care izoleaza si blocheaza sunetul, creata de cercetatori

Acestea fiind spuse, ne putem imagina ca aceasta reducere a contaminarii atmosferei din China va fi doar temporara. Dupa ce se gaseste un remediu sau un vaccin pentru coronavirusul Wuhan, companiile vor reveni la activitatea lor care polueaza.

Conform lui Barry Lefer, cercetator NASA, reducerea poluarii aerului se mai intampla in mod obisnuit in timpul Anului Nou Lunar, cand companiile din China isi opresc activitatea de sarbatori.