fbpx
De ce politicienii din SUA vor eliminarea criptarii end-to-end

De ce politicienii din SUA vor eliminarea criptarii end-to-end

E posibil ca politicienii din SUA cauta un mod de a eluda criptarea end-to-end. Senatoarea Lindsey Graham din SUA redacteaza un proiect de lege care ar modifica Sectiunea 230 a unei legi care ar impune ca companiile sa fie raspunzatoare in procesele penale ale statului si in procesele civile privind abuzul minorilor, daca companiile nu urmeaza practicile stabilite de o comisie nationala din SUA.

Unele dintre practici ar fi relativ controversate, cum ar fi oferirea de controale parentale si stabilirea limitelor de varsta pentru minori. Cu toate acestea, proiectul de lege din SUA include, de asemenea, cerinte pentru pastrarea, eliminarea din vedere si raportarea materialului, dar si pastrarea dovezilor.

CITESTE SI:  De ce Facebook a respins un anunt cu ceapa

Exista ingrijorarea ca aceste cerinte ar putea fi folosite ca pretexte pentru pedepsirea utilizarii criptarii end-to-end pe internet care in mod normal duce la imposibilitatea de a accesa acele date.

Proiectul solicita comisiei din SUA sa ia in considerare probleme precum confidentialitatea, securitatea si nevoia criptarii end-to-end pe internet atunci cand stabileste practicile. Cu toate acestea, comisia de 15 persoane ar fi condusa de procurorul general, iar actualul procuror general William Barr a fost un oponent vocal al criptarii end-to-end.

CITESTE SI:  Noul design al lui Mac mini de noua generatie al Apple

Intrucat proiectul de lege al politicienilor din SUA i-ar permite lui William Barr sa modifice regulile fara un consens, nu ar fi greu pentru acesta sa ceara un backdoor si astfel sa slabeasca criptarea end-to-end pentru toata lumea, creand o vulnerabilitate favorabila atacatorilor cibernetici.

CITESTE SI:  Ce alta aplicatie de apeluri video ofera criptare end-to-end

Riana Pfefferkorn, director asociat la Centrul Stanford pentru Internet si Societate din Statele Unite, a avertizat ca comisia nu va beneficia de prea multa supraveghere.

De asemenea, a mentionat ca ultima modificare a Sectiunii 230 de catre politicienii din SUA se confrunta cu provocari constitutionale, pentru ca nu a stopat traficul de carne vie si ca victimele au avut si mai mult de suferit.