fbpx
De ce politia din SUA a intrat in parteneriate cu compania Ring a Amazon

De ce politia din SUA a intrat in parteneriate cu compania Ring a Amazon

O multime de agentii din SUA, printre care si politia, au intrat intr-un parteneriat cu compania Ring de camere de supraveghere pentru locuinte a Amazon, conform unui e-mail obtinut de publicatia Motherboard.

Compania de supraveghere pentru locuinte a Amazon pare sa aiba mai multe parteneriate cu autoritatile din Statele Unite decat se credea anterior.

Un e-mail obtinut de publicatia Motherboard arata ca compania de supraveghere detinuta de Amazon a intrat in parteneriate cu cel putin 200 de agentii din SUA. Ring nu a dezvaluit public niciodata numarul de parteneriate, dar e-mailul – care include notite luate de un politist in timpul unui webinar Ring din aprilie pe care si le-a trimis lui insusi prin e-mail – mentioneaza ca compania detinuta de Amazon a intrat intr-o colaborare cu cel putin 200 de agentii din SUA.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea angaja un neurolog

Exista o posibilitate ca numarul total de parteneriate s-a schimbat, avand in vedere ca e-mailul a fost trimis in luna aprilie. E-mailurile suplimentare – pe care autorul stirii le-a obtinut – au dezvaluit ca acest webinar a avut menirea de a-i instrui pe politisti cu privire la modul in care se foloseste “Law Enforcement Neighborhood Portal”.

CITESTE SI:  Motivele pentru care Apple nu doreste un incarcator comun pentru toate smartphone-urile din lume

Portalul permite politiei locale din SUA sa vada o harta care are locatiile aproximative ale tuturor camerelor de supraveghere ale companiei Ring a Amazon dintr-un cartier. Politistii pot apoi sa ceara secventele video direct de la proprietarii camerelor de supraveghere, fara a fi nevoie ca politia sa aiba un mandat, dar e inca nevoie ca proprietarii din SUA sa-si ofere permisiunea.

CITESTE SI:  Tara care a expus datele unor sute de mii de migranti

Stirile anterioare au indicat ca Ring are parteneriate cu politia din SUA pentru ca politistii sa promoveze produsele de securitate pentru locuinte ale companiei de supraveghere Ring (a Amazon) in comunitatile lor.

Politia locala din SUA castiga apoi credite de fiecare data cand un locuitor descarca aplicatia Ring datorita parteneriatului. Compania de camere de supraveghere detinuta de Amazon nu a comentat pe marginea acestui subiect.