De ce planul presedintelui Donald Trump de a repune ZTE in afaceri s-ar putea sa esueze

De ce planul presedintelui Donald Trump de a repune ZTE in afaceri s-ar putea sa esueze

Au fost cateva saptamani cu provocari pentru compania chineza de smartphone-uri ZTE. Departamentul de Comert al Statelor Unite a interzis recent companiei ZTE sa achizitioneze componente de la companii din Statele Unite timp de 7 ani.

Acest lucru inseamna ca acest producator de smartphone-uri Android nu mai poate cumpara procesoare de la Qualcomm si ar putea chiar sa-si piarda licenta Android.

ZTE si-a incetat de atunci activitatile de baza, insa presedintele Donald Trump a declarat recent ca lucreaza impreuna cu presedintele Xi din China pentru ca compania chineza de smartphone-uri sa revina in afaceri.

CITESTE SI:  O companie de procesoare grafice aruncata la cos de Apple se scoate la vanzare

Planul presedintelui Donald Trump a fost respins de parlamentarii din Statele Unite. Interdictia a fost impusa asupra ZTE dupa ce s-a constatat ca a incalcat o intelegere intr-un caz de incalcare a sanctiunilor pe care compania de smartphone-uri l-a pierdut in urma cu doi ani.

Pentru o companie care produce smartphone-uri Android propulsate de cipuri Qualcomm, aceasta interdictie a insemnat practic sfarsitul pentru compania chineza. Presedintele Donald Trump a scris in weekend pe Twitter ca a lucrat cu presedintele Xi din China pentru a oferi companiei ZTE o modalitate de a reveni in afaceri, Donald Trump adaugand ca Departamentul de Comert a fost instiintat sa repuna compania de smartphone-uri pe linia de plutire.

CITESTE SI:  GTA V este cel mai bine vandut joc al tuturor timpurilor in Statele Unite

Parlamentarii din Statele Unite au respins acum scurt timp planul presedintelui Donald Trump de a usura restrictiile asupra companiei ZTE, au spus despre compania chineza ca este o amenintare la adresa securitatii si au promis ca nu vor renunta la legislatia impotriva companiei chineze.

CITESTE SI:  Se asteapta ca Apple va vinde in aceasta vara iPhone-ul cu numarul un miliard

Si unii membri ai Congresului si-au exprimat rezervele fata de planul presedintelui Donald Trump, acestia solicitand chiar mai multe restrictii pentru compania chineza de smartphone-uri. Ramane de vazut daca discutiile dintre Statele Unite si China vor repune ZTE din nou in afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *